Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Vakıf Faktoring'den 2026'nın 9 ayında 1,76 milyar lira net kar

- Vakıf Faktoring Genel Müdürü Akgün Koç: - "2026'nın 9 ayında toplam işlem hacmimizi 142 milyar liraya, faktoring alacaklarımızı 52,8 milyar liraya ve özkaynak büyüklüğümüzü 8,7 milyar lira seviyesine ulaştırdık"

Yayınlama: 28.10.2026 - 13:17
Paylaş:

İSTANBUL (AA) - Vakıf Faktoring, 2026'nın 9 ayında 1,76 milyar lira net kar elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vakıf Faktoring, 2026'nın 9 ayına ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı.

Yılın 9 ayında dengeli ve sürdürülebilir büyüme grafiğini koruyan şirket, sağlam bilanço yapısıyla piyasaya kesintisiz nakit akışı sunmayı sürdürdü.

Eylül sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 78 oranında artıran Vakıf Faktoring, toplam aktiflerini 53,6 milyar lira seviyesine taşıdı.

Operasyonel performansını finansal göstergelerine de yansıtan şirket, net dönem karını ise yıllık bazda yüzde 25 artışla 1,76 milyar liraya ulaştırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Faktoring Genel Müdürü Akgün Koç, piyasa dinamiklerine doğru zamanda, doğru çözümlerle yanıt verdiklerini belirtti.

Koç, 53,6 milyar liralık aktif büyüklüklerinin, reel sektörün ihtiyaçlarına dinamik bir şekilde cevap verme kararlılıklarının en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Özellikle bankacılık sektöründe kredi koşullarının sıkılaşması ve ticari kredi büyümesine yönelik sınırlamaların öne çıktığı dönemlerde, işletmeler için finansmana hızlı ve güvenli erişim hayati bir önem taşıdığına dikkati çeken Koç, "Biz de Vakıf Faktoring olarak, tüm ticari paydaşlarımızın yanında yer alıyor; sağladığımız likiditeyle üretimin, ihracatın ve istihdam zincirinin aksamadan devam etmesine katkı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Koç, gelecek dönemde de sağlıklı bilanço yapısını koruyarak büyümeye odaklanacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"2026'nın 9 ayında toplam işlem hacmimizi 142 milyar liraya, faktoring alacaklarımızı 52,8 milyar liraya ve özkaynak büyüklüğümüzü 8,7 milyar lira seviyesine ulaştırdık. Net dönem karımızın 1,76 milyar lira olarak kayıtlara geçtiği bu başarılı sürecin ardından, yılın son çeyreğinde de disiplinli yönetim stratejimiz ve müşteri odaklı vizyonumuzla Türkiye ekonomisine değer katmaya kararlılıkla devam edeceğiz."


# Vakıf Faktoring # Vakıf Faktoring Genel Müdürü Akgün Koç
Son Haberler

Türk Telekom COP31'in dijital omurgasını örüyor

28.10.2026 - 13:57

CHP Grup Başkanvekili Kılıç, gündemi değerlendirdi:

28.10.2026 - 13:57

İspanya’da hızlı trenler çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı

28.10.2026 - 13:23

Mesleki Yeterlilik Kurumunun 21. Olağan Genel Kurulu yapıldı

28.10.2026 - 13:17

Bakan Güler, Sofya'da Türkiye-Bulgaristan-Romanya Savunma Bakanları Toplantısı'na katıldı

28.10.2026 - 13:17

Vakıf Faktoring'den 2026'nın 9 ayında 1,76 milyar lira net kar

28.10.2026 - 13:17

Doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına yatırıldı

28.10.2026 - 13:10

29 Ekim’de İstanbul’da trafik kısıtlaması uygulanacak

28.10.2026 - 13:04

Anadolu OSB Cumhuriyet Futbol Turnuvası’nda şampiyon Orbit Mühendislik

28.10.2026 - 13:01

Başkent Üniversitesi Özel Anadolu OSB Anaokulu’nda Cumhuriyet coşkusu

28.10.2026 - 12:56
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam