Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kadınlar İçin Enerji Okulu'ndan 15 mezun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçlayan Kadınlar İçin Enerji Okulu'nun ikinci dönem sertifika törenine katıldı. Programı tamamlayan 15 kadına sertifikaları verilirken Göktaş, kadınların enerji, teknoloji ve sanayi alanlarındaki istihdamını desteklemeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Yayınlama: 03.11.2026 - 17:21
Paylaş:

İSTANBUL - BHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'un Şişli ilçesinde düzenlenen Kadınlar İçin Enerji Okulu 2. Dönem Sertifika Töreni'nde konuştu.

Bakanlık ve Reges Elektrik iş birliğiyle hayata geçirilen programın İstanbul Kültür Üniversitesi ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) katkılarıyla yürütüldüğünü belirten Göktaş, ikinci dönem eğitimlerinin tamamlandığını bildirdi.

Program kapsamında kadınlara enerji piyasalarındaki gelişmeler, sektörel mevzuat, ticari ve teknik analizler ile yönetim ve liderlik alanlarında eğitimler verildi.

Kadınlara enerji sektöründe istihdam imkânı

Göktaş, ilk dönemde verilen temel enerji eğitimlerinin kapsamının ikinci dönemde genişletildiğini belirtti.

Eğitimlerin bir bölümünün çevrim içi gerçekleştirildiğini ve farklı şehirlerden kadınların programa katılımının sağlandığını aktaran Göktaş, katılımcılara mentorluk desteği de sunulduğunu söyledi.

Programı tamamlayan kadınlara Reges Elektrik bünyesinde istihdam imkânı sağlandığını belirten Göktaş, enerji sektöründe kadın temsilinin artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

1367 kadın kooperatifine kuruluş desteği

Kadınların ekonomik hayata katılımını artırmaya yönelik diğer çalışmalara da değinen Göktaş, bugüne kadar kuruluşuna destek verilen 1367 kadın kooperatifinin faaliyetlerini sürdürülebilir hale getirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Geçen yıl başlatılan “Yükselen Kadınlar: Kendi İşim, Benim İzim” programıyla kadın girişimciliğinin desteklendiğini belirten Göktaş, e-ticaret iş birlikleri aracılığıyla kadın girişimcilerin ve kooperatiflerin ürünlerini dijital pazarlara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Göktaş, 2016'dan bu yana sürdürülen “Türkiye'nin Mühendis Kızları” projesi kapsamında mühendislik öğrencilerine burs, staj, istihdam, yabancı dil eğitimi ve mentorluk desteği sağlandığını da aktardı.

Sıfır atık projesiyle 1 milyon kadına ulaşılması hedefleniyor

Kadınların dijital becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim programlarının sürdüğünü ifade eden Göktaş, eğitimde veya istihdamda bulunmayan genç kadınlara yapay zekâ ve veri bilimi alanlarında destek verdiklerini belirtti.

Sıfır Atık Vakfı ile yürütülmesi planlanan “Kadınlarla Atıksız Sürdürülebilir Yaşam Projesi” kapsamında 1 milyon kadına ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Göktaş, 81 ilde “Sıfır Atık Kadın Elçileri” ağının oluşturulduğunu bildirdi.

Antalya'da düzenlenecek COP31 sürecinde kadınların iklim çalışmaları içindeki rolünün de ele alınacağını kaydetti.

Göktaş: Kadınların ekonomideki gücünü büyütüyoruz

Kadınların ekonomik hayata katılımının artırılmasına yönelik politikaları sürdüreceklerini belirten Göktaş, “Kadınların ekonomideki gücünü her geçen gün daha da büyütüyoruz. Bakanlık olarak kadınların enerji, teknoloji, sanayi başta olmak üzere her alanda aktif rol üstlenmesi için çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından programı başarıyla tamamlayan 15 katılımcıya sertifikaları Bakan Göktaş, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve Reges Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Cansu Ünal Öngören tarafından verildi.

Son Haberler

Ula'da aracıyla sele kapılan kişi kurtarıldı

03.11.2026 - 18:08

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 89'a çıktı

03.11.2026 - 18:07

Pursaklar'da Kızılay Haftası kapsamında gönüllülük görüşmesi

03.11.2026 - 17:33

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Bartın Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı'nda konuştu:

03.11.2026 - 17:27

Adana'da otele pompalı tüfekle ateş açan zanlı kaçtı

03.11.2026 - 17:27

Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin adı değiştirildi

03.11.2026 - 17:24

Kadınlar İçin Enerji Okulu'ndan 15 mezun

03.11.2026 - 17:21

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: Düşüş sürecek

03.11.2026 - 17:17

Kars'ta 10 Kasım Atletizm İl Birinciliği tamamlandı

03.11.2026 - 17:11

Kars’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Atletizm Yarışmaları İl Birinciliği Tamamlandı

03.11.2026 - 17:11
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam