Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Spor
Spor

Fenerbahçe'nin borcu 36,4 milyar lira olarak açıklandı

Fenerbahçe Kulübünün Olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulübün toplam yükümlülüklerinin 36 milyar 384 milyon lira olduğu açıklandı. Toplantıda Türk futbolundaki hakem soruşturmalarına değinen Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemlik sisteminde köklü değişiklikler yapılması çağrısında bulundu.

Yayınlama: 24.10.2026 - 12:03
Paylaş:

İSTANBUL - BHA

Fenerbahçe Kulübünün Olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısı, Kalamış'taki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, eski ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile yüksek divan kurulu üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan toplantıda, kulübün mali durumu ve Türk futbolunda son dönemde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Fenerbahçe'nin toplam yükümlülüğü 36 milyar 384 milyon lira

Fenerbahçe Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Vodina, 1 Haziran-31 Ağustos 2026 dönemini kapsayan mali raporu üyelerle paylaştı.

Vodina'nın açıkladığı verilere göre kulübün kısa vadeli yükümlülükleri 22 milyar 727 milyon lira, uzun vadeli yükümlülükleri ise 13 milyar 935 milyon lira olarak kaydedildi.

Kulübün birikmiş özkaynak zararının 278 milyon lira olduğunu belirten Vodina, toplam yükümlülüklerin 36 milyar 384 milyon lira olduğunu açıkladı.

Mosturoğlu'ndan Türk futbolunda reform çağrısı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, Türk futbolunda yürütülen hakem soruşturmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe'nin uzun yıllardır hakem yönetimi ve futbolun idari yapısına yönelik eleştiriler dile getirdiğini belirten Mosturoğlu, bu açıklamalar nedeniyle kulübe ve yöneticilerine yüksek miktarlarda disiplin cezaları verildiğini savundu.

Mosturoğlu, "Biz reform şart dedikçe bizleri sportif rekabet hırsıyla hareket etmekle suçladılar. Bugün haklılığımız acı şekilde tescil edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hakem soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu

Kamuoyunda "Hakemler dosyası" olarak bilinen soruşturma kapsamında eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasına değinen Mosturoğlu, hakem görevlendirmelerinde liyakat ve adalet ilkelerinin esas alınması gerektiğini belirtti.

Hakemlik sisteminde uzun süredir yapısal sorunlar bulunduğunu ileri süren Mosturoğlu, soruşturmanın hakem atamalarından klasman değerlendirmelerine kadar bütün yönleriyle yürütülmesi gerektiğini savundu.

Hakemlerin yaşadıkları sorunları adli makamlarla paylaşmasının önemine dikkat çeken Mosturoğlu, "Temennimiz yapılacak etkin soruşturma kapsamında işlendiği düşünülen suçların tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasıdır." dedi.

"Bizim mücadelemiz kişilerle değil, bozuk düzene karşı"

Türk futbolunun mevcut yönetim yapısının değiştirilmesi gerektiğini savunan Mosturoğlu, kulüplerin ve futbol kurumlarının yapısal reformlar konusunda ortak hareket etmesi çağrısında bulundu.

UEFA'nın Türk futbolundaki gelişmeleri takip ettiğini belirten Mosturoğlu, sistemdeki sorunların çözülmemesi durumunda uluslararası denetimin gündeme gelebileceğini ileri sürdü.

Mosturoğlu, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

"İsteğimiz nettir. Kişilerin değil, bu sistemin kökten değişmesidir. Güvenin kuruma ve sisteme karşı duyulması gerektiğidir. Türk futbolunun bu düzenle ileriye gitmesi mümkün değildir."

Fenerbahçe'nin hakemlik sistemi ve futbol yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüreceğini ifade eden Mosturoğlu, "Bizim mücadelemiz kişilerle değil, bozuk düzene karşıdır." dedi.

Son Haberler

Kadıköy Yaş Alanlar Merkezi ile Merver Ansel Sahipsiz Hayvan Tedavi Merkezi açıldı

24.10.2026 - 13:47

"Osmaniye Fıstığı Festivali" başladı

24.10.2026 - 13:47

Hatay Havalimanı'nda yenileme çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak

24.10.2026 - 13:14

Samsun Kitap Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı

24.10.2026 - 13:07

İstanbul'da "EnjoyAI Avrasya 2026 Uluslararası Robotik Yarışması" başladı

24.10.2026 - 13:07

"Mardin Kültür Yolu Festivali" sürüyor

24.10.2026 - 13:07

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu

24.10.2026 - 12:27

Fenerbahçe'nin borcu 36,4 milyar lira olarak açıklandı

24.10.2026 - 12:03

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına 3 yılda 881 milyar liralık bütçe öngörülüyor

24.10.2026 - 12:02

Sahil Güvenlik ekipleri 9 ayda 3 bin 194 kişiyi kurtardı

24.10.2026 - 12:00
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam