Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Bilim
Bilim

Dr. Hikmet Eren: “Türkiye-Azerbaycan kardeşliği sarsılmaz bir kader birliğidir”

EkoAvrasya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Hikmet Eren, son dönemde bazı sosyal medya platformlarında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerini hedef alan paylaşımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 08.10.2026 - 12:03
Paylaş:

ANKARA - BHA 

Sosyal medyada yayılan ve iki ülke arasındaki ilişkileri zedelemeyi amaçladığı belirtilen içeriklerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Eren, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarihi bağların bu tür provokatif girişimlerle zarar görmeyeceğini söyledi.

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin uzun bir tarihi geçmişe dayandığını belirten Eren, iki ülke arasındaki bağların yalnızca siyasi ilişkilerle sınırlı olmadığını vurguladı.

Eren, Çanakkale Cephesi'nde yaşanan dayanışmadan Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun Bakü'nün kurtuluşundaki rolüne kadar uzanan ortak geçmişe dikkat çekerek, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkinin güçlü bir kardeşlik temelinde şekillendiğini ifade etti.

Sosyal medyada ortaya atılan iddiaların iki ülke halkları arasındaki kardeşlik duygusunu gölgeleyemeyeceğini belirten Eren, farklı gündemlerin ve manipülatif paylaşımların Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar vermeyeceğini kaydetti.

Azerbaycan'ın bağımsız ve egemen bir devlet olarak aldığı kararların farklı çevrelerce manipüle edilerek Türkiye ile Azerbaycan'ın karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını savunan Eren, bu girişimlerin sonuçsuz kalacağını söyledi.

Eren, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklığın Şuşa Beyannamesi ile daha da güçlendiğini belirterek, “Sosyal medyadaki yapay fırtınalar geçicidir, Şuşa Beyannamesi ile mühürlenen stratejik ortaklığımız ve kardeşliğimiz ise ebedidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın dış müdahale ve provokasyonlara karşı dayanışmasını sürdüreceğini belirten Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkılarının gelecek nesiller tarafından da hatırlanacağını ifade etti.

Son Haberler

Afyonkarahisar'da otomobilde silahla vurulmuş bulunan kadın hastaneye kaldırıldı

05.11.2026 - 18:57

Türk bilim insanı Ergün Kırlıkovalı, Erzincan'da üniversite öğrencileriyle buluştu

05.11.2026 - 18:57

Avrupa’da çok sayıda yolcu uçağına bomba ihbarı

05.11.2026 - 17:42

İçişleri Bakanı Çiftçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü:

05.11.2026 - 17:37

Adalet Bakanı Gürlek, Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası heyetini kabul etti:

05.11.2026 - 17:37

Afyonkarahisar'da 5 kişi silahla öldürülmüş halde bulundu

05.11.2026 - 17:16

Samsun'da selden etkilenen 130 üreticiye fide ve gübre desteği

05.11.2026 - 16:57

Ankara'daki Şefkat Evlerinde 100 bini aşkın kişi ağırlandı

05.11.2026 - 16:54

Ankara'da “Sandıktan Taştı” sergisi ziyarete açıldı

05.11.2026 - 16:53

Hatay’da sağanak sele dönüştü: 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

05.11.2026 - 16:51
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam