Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Bilim
Bilim

Ankara'da “Sandıktan Taştı” sergisi ziyarete açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sandıktan Taştı” sergi ve defilesi, Eryaman BELMEK'te sanatseverlerle buluştu. Kadınların hazırladığı geleneksel el sanatları ve tekstil ürünlerinin yer aldığı sergi, 12 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yayınlama: 05.11.2026 - 16:53
Paylaş:

ANKARA - BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) eğitim alan kursiyerler ile usta öğreticilerin hazırladığı eserleri “Sandıktan Taştı” sergi ve defilesinde bir araya getirdi.

Eryaman BELMEK'te açılan sergide, Anadolu'nun geleneksel el sanatları ve tekstil kültüründen esinlenilerek hazırlanan çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Çini, seramik, mozaik ve el nakışı gibi farklı branşlarda üretilen eserlerin yanı sıra geleneksel motiflerin yeniden yorumlandığı tekstil tasarımları da sergide yer aldı.

BELMEK'lerde yılda 10 binden fazla kadına eğitim veriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ayça Yusufoğlu Köroğlu, BELMEK'lerin Başkent genelinde 45 farklı noktada faaliyet gösterdiğini belirtti.

BELMEK'lerin geçtiğimiz aylarda UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na dâhil edildiğini hatırlatan Köroğlu, Eryaman'daki yeni binanın 15 farklı alt branşta eğitim verebildiğini ve yaklaşık bin öğrenci kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Köroğlu, “BELMEK'ler olarak bir yıl boyunca 10 binden fazla kadına eğitim verdiğimiz bir sistemle Ankara Büyükşehir Belediyesinin kültürel belediyecilik anlayışını yukarıya çekmek için çalışıyoruz.” dedi.

Geleneksel el sanatları yeniden yorumlandı

Sergide eserleri bulunan eğitmenlerden Gülbuğ Mukaddes Kılınç, geleneksel sanatlarla çağdaş tasarım anlayışını bir araya getirdiklerini belirtti.

Kılınç, “Bu salonda geleneksel sanatlar hâkim; çini, seramik, mozaik, el nakışı gibi branşlarımızı çağdaş sanatı güncelleyerek yeniden yorumladık.” ifadelerini kullandı.

Eğitmen Fatma Kalander ise sergide yer alan ham keten tasarımlarının ve giysi çalışmalarının ekip hâlinde hazırlandığını söyledi.

BELMEK kurslarının kadınların mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağladığını ifade eden Kalander, “Sosyalleşiyorlar, bilgi beceri ediniyorlar. Meslek ediniyorlar, kendilerini geliştiriyorlar, kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorlar.” diye konuştu.

“Sandıktan Taştı” sergisi, 5-12 Kasım tarihleri arasında Eryaman BELMEK'te ziyarete açık olacak.

Son Haberler

Samsun'da selden etkilenen 130 üreticiye fide ve gübre desteği

05.11.2026 - 16:57

Ankara'daki Şefkat Evlerinde 100 bini aşkın kişi ağırlandı

05.11.2026 - 16:54

Ankara'da “Sandıktan Taştı” sergisi ziyarete açıldı

05.11.2026 - 16:53

Hatay’da sağanak sele dönüştü: 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

05.11.2026 - 16:51

Kırıkkale'de atık ilaçlar için yeni uygulama

05.11.2026 - 16:51

Şanlıurfa'da 20 kilometrelik grup yolu yenileniyor

05.11.2026 - 16:50

Şanlıurfa'da 40 dekarlık akıllı tarım merkezi kuruluyor

05.11.2026 - 16:49

Arıcılara 22 bin kutu ilaç desteği Ordu Belediyesi tarafından sağlandı

05.11.2026 - 16:47

Ordu'da okul güzergâhındaki iki cadde asfaltlanıyor

05.11.2026 - 16:47

Fatsa'da menfezlerden 15 kamyon atık çıkarıldı

05.11.2026 - 16:45
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam