Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Bursalı Marketçilerden İstanbul’da İşbirliği Atağı

İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri, Üretim Teknolojileri Fuarı ile Türkmenistan-Türkiye Ticaret Fuarını ziyaret eden Bursa PERDER üyeleri, yurt içi ve yurt dışı odaklı ticari bağlantılar kurdu.

Yayınlama: 09.07.2025 - 09:43
Paylaş:

Fuar organizasyonlarının perakende sektörünün büyümesi adına stratejik öneminin olduğunu kaydeden Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Perakendeciler Derneği (Bursa PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, 17 ülkeden katılımcı ve 120 ülkeden 15 bini aşkın kayıtlı profesyonele ev sahipliği yapan ve 700’den fazla stantta bini aşkın katılımcı firmayı ağırlayan fuara Bursa PERDER olarak yine yoğun katılım sağladıklarını söyledi.

‘Sürekli yeni ticaret bağlantıları’ mottosuyla düzenlenen buluşmada yer alan üyelerin tedarikçi firmalarla mevcut işbirliklerini gözden geçirirken sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeni iş birlikleri için temaslarda bulunduğunu ifade eden Kılıç, "Özellikle toptan satış alanında faaliyet gösteren üyelerimiz, Çin ve Türkmenistan’dan gelip stant açan gıda firmaları ile sınırları aşan işbirliklerini hayata geçirmek için ilk adımları attı. Çok uzak olmayan bir zamanda Asya ülkelerindeki firmalarla ihracat-ithalat eksenli görüşmelerimiz olacak" dedi.

Fuarın ilk gününde Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, yönetim kurulu ve üyeler ile istişare toplantısında bir araya geldiklerini de belirten Kılıç, kabına sığmayan yerel zincirlerin ortak meselelerinin çözümü noktasında önümüzdeki günlerde bu iletişimleri yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam