Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Afyonkarahisar'da Sıfır Atık Çalıştayı düzenlendi

Yayınlama: 27.10.2026 - 13:47
Paylaş:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi ve atıkların etkin yönetimi amacıyla "Yerelden Ulusala İsraf, Atık ve Kaynak Yönetimi" temasıyla Sıfır Atık Çalıştayı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Sıfır Atık Vakfı tarafından 81 ilde gerçekleştirilmesi planlanan "Türkiye Sıfır Atık, Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayları" kapsamında kentteki bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında, insanın doğanın sunduğu imkanlardan yararlanarak medeniyetler kurduğunu, üretim kapasitesini geliştirdiğini ve yaşam koşullarını iyileştirdiğini söyledi.

Özellikle son iki yüzyılda üretim ve tüketim kapasitesinde yaşanan artışın doğayla kurulan ilişkiyi değiştirdiğini anlatan Çiçekli, şunları kaydetti:

"Bugün karşı karşıya olduğumuz iklim değişikliği, çevre kirliliği ve doğal kaynaklar üzerindeki baskı, ne yazık ki tarihsel dönüşümün doğal bir sonucudur. Bu sorunların çözümü, insanın doğayla kurduğu ilişkiyi yeniden değerlendirmesini de elzem hale getirmiştir. Üretim biçimlerimiz, tüketim alışkanlıklarımız, ihtiyaç anlayışımız ve kaynakları kullanma kültürümüz bu değerlendirmenin merkezinde yer almaktadır."

Çiçekli, bugün 131 kurum ve kuruluştan 352 katılımcının 18 ayrı tematik masada bir araya geldiğini belirterek, "Bu masaların oluşumunda farklı bilgi birikimlerini, tecrübeleri ve bakış açılarını bir araya getirmeye özel gayret gösterdik. Çünkü çevre konusunda herkesin aynı önceliklere sahip olmadığının farkındayız. Ortak aklın, farklı düşüncelerin karşılaşmasından, tartışılmasından ve birbirini sınamasından doğacağına da yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Programda, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, kurulan 18 masada sıfır atık konusunda görüşlerini paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.




# Afyonkarahisar # Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli # Çalıştay # sıfır atık çalıştayı # Sıfır Atık Vakfı
Son Haberler

Elazığ Valisi Hatipoğlu: Bizler bu mevkilere kuş tüyü döşeklerde oturarak gelmedik

27.10.2026 - 14:05

Türkiye’nin deprem bölgesindeki konut üretimi ABD basınında

27.10.2026 - 13:54

Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tatbikat gerçekleştirildi

27.10.2026 - 13:47

Afyonkarahisar'da Sıfır Atık Çalıştayı düzenlendi

27.10.2026 - 13:47

Konya'da kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Görmüş, 30 yılda 26 binden fazla vakaya müdahale etti

27.10.2026 - 13:47

Teos Antik Kenti'nde 13 yazıt ve Antinoos'un portresi bulundu

27.10.2026 - 13:47

Dolandırıcılıkla mücadelede DOLUNAY dönemi başlıyor

27.10.2026 - 13:41

RİDEF Gençlik Buluşması'nda 300 genç bir araya geldi

27.10.2026 - 13:38

Ankara Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi yeni dönem çalışmalarına başladı

27.10.2026 - 13:35

Nurullah Haşimoğlu: PFDK haklılığımızı ortaya koymuştur

27.10.2026 - 13:34
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam