3 Şubat 2026 Salı
DOLAR 43.49 ₺
EURO 51.42 ₺
STERLIN 59.56 ₺
G.ALTIN 6,864.99 ₺
BTC 78,463.37 $
ETH 2,317.54 $
BİST 0.00

    Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2 milyar dolarlık enerji yatırımı anlaşması imzalandı

    Gündem 5
    Yayınlama: 3 Şubat 2026 Salı 21:32
    ads

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan ile ilk etapta 2 bin megavatlık güneş enerjisi projelerini kapsayan 2 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının hayata geçirildiğini duyurdu.

    Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2 milyar dolarlık enerji yatırımı anlaşması imzalandı

    ANKARA-BHA

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman Al-Suud ile yenilenebilir enerji santrali projelerine yönelik hükümetlerarası anlaşmaya imza attı.

    Güneş enerjisi projeleri ilk aşamada başlıyor

    İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, anlaşmanın ilk aşamasında toplam 2 bin megavatlık güneş enerjisi projelerinin yer aldığını bildirdi. Projelerin, yenilenebilir enerji alanında iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmesi hedefleniyor.

    Yatırımın toplam büyüklüğü 2 milyar dolar

    Bayraktar, imzalanan anlaşmanın toplam yatırım tutarının 2 milyar dolar olduğunu belirterek, söz konusu projelerin enerji alanında uzun vadeli bir ortaklığın parçası olarak planlandığını ifade etti. Anlaşmanın, iki ülke arasında enerji yatırımları ve yenilenebilir kaynaklara yönelik çalışmalara zemin oluşturması öngörülüyor.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code