15 Ocak 2026 Perşembe
DOLAR 43.19 ₺
EURO 50.27 ₺
STERLIN 57.99 ₺
G.ALTIN 6,395.11 ₺
BTC 96,419.68 $
ETH 3,325.64 $
BİST 0.00

    Türk savaş gemileri, Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'nı ziyaret etti

    GündemTeknoloji 17
    Yayınlama: 12 Ocak 2026 Pazartesi 20:47 Kaynak: Anadolu Ajansı
    ads

    Türk savaş gemileri, Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'nı ziyaret etti

    BURGAZ (AA) - Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri (MCM BLACK SEA) Komutası 8. Aktivasyon görevi kapsamında TCG Ütğm. Arif Ekmekçi (A-575) ile Türk mayın avlama gemisi TCG Ayvalık (M-267) savaş gemileri, Bulgaristan'a geldi.

    Gemiler, ülkenin güneyinde Karadeniz sahilindeki Burgaz Limanı'na demir attı.

    Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, gemileri ziyaret ederek, mürettebatın Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri ile ilgili çalışmaları konusunda bilgi aldı.

    Umuryeri'den 10 Ocak'ta ayrılan gemiler, Burgaz'da bulunan Rumen mayın avlama gemisi ROS Ion Ghiculescu (M-270) ve Bulgar mayın tarama gemisi BGS Priboy (M-63) ile birlikte, Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespit edilerek etkisiz hale getirilmesi ve birlikte eğitimler yapılması maksadıyla görevlerine başladı.

    Gemiler, 19 Ocak tarihine kadar devam edecek harekat süresince, denizdeki eğitim faaliyetlerine ilave olarak Burgaz Limanı sonrası Romanya'nın Köstence Limanı'nı da ziyaret edecek.

    Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Komutası 8. Aktivasyon görevi, İstanbul'da 9 Ocak'ta düzenlenen toplantı ile başlamıştı.















    İlk Yorumu Sen Yaz
    code