14 Mayıs 2026 Perşembe
DOLAR 45.44 ₺
EURO 53.19 ₺
STERLIN 61.41 ₺
G.ALTIN 6,844.08 ₺
BTC 79,039.56 $
ETH 2,241.27 $
BİST 0.00

    Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi hazırlıkları tamamlandı

    GündemTeknolojiAnkara
    Yayınlama: 14 Mayıs 2026 Perşembe 16:18
    ads

    Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi hazırlıkları tamamlandı

    TÜRKİSTAN (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in ev sahipliğinde, Türkistan'da "Yapay Zeka ve Dijital Kalkınma" temasıyla düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi için şehirde hazırlıklar tamamlandı.

    Türk dünyasının manevi şehri ilan edilen Türkistan'ın önemli merkezleri ve caddeleri zirveye katılacak üye ülkelerin bayrakları ile donatıldı.

    "Yapay Zeka ve Dijital Kalkınma" temasıyla yarın gerçekleştirilecek zirvede, dijital dönüşümden yapay zeka işbirliğine kadar birçok başlık masaya yatırılacak. Türk devletlerinin ortak teknoloji vizyonunun güçlendirilmesi, zirvenin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

    Kadim tarih ile dijital geleceğin buluştuğu gayriresmi zirvenin, Türk devletleri arasındaki birlik ve işbirliğini daha da güçlendirmesi bekleniyor.

    Yaklaşık iki bin yıllık tarihiyle Türk dünyasının önemli merkezlerinden biri olan Türkistan'daki zirve için Kazak geleneksel çadırını andıran görkemli bir yapı inşa edildi.

    Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın katılması bekleniyor.


    İlk Yorumu Sen Yaz
    code