14 Ekim 2026 Çarşamba
DOLAR 49.40 ₺
EURO 55.33 ₺
STERLIN 65.58 ₺
G.ALTIN 6,580.45 ₺
BTC 83,497.02 $
ETH 2,525.19 $
BİST 0.00

    Keçiören’de öğrencilere afet ve yangın eğitimi

    BilimAnkara
    Yayınlama:
    ads

    Keçiören Belediyesi, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında ortaokul öğrencileri ve öğretmenlere afet farkındalığı ile yangın güvenliği eğitimi verdi. Eğitimde afet öncesinde alınabilecek tedbirler ve acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

    Keçiören’de öğrencilere afet ve yangın eğitimi

    ANKARA - BHA

    Keçiören Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı KEÇTİM Arama Kurtarma Ekibi, Şehit Mehmet Yılmaz Ortaokulu iş birliğiyle afet farkındalığı ve yangın eğitimi düzenledi.

    13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci ve öğretmenlere, afetlere hazırlık ve acil durumlarda doğru müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.

    Eğitimde afet öncesinde alınması gereken önlemler, afet sırasında güvenli davranış biçimleri, acil durumlarda izlenecek adımlar ve yangın güvenliği konuları ele alındı.

    Öğrencilere afet bilinci kazandırıldı

    KEÇTİM Arama Kurtarma Ekibi tarafından verilen eğitimde, afet bilincinin erken yaşlarda kazanılmasının önemi üzerinde duruldu. Öğrencilerin olası afet durumlarında karşılaşabilecekleri riskleri tanımaları ve güvenli hareket etmeleri için dikkat etmeleri gereken noktalar anlatıldı.

    Etkinliğin sonunda öğrencilere, öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri amacıyla afet temalı boyama kitapları ve acil durum düdükleri dağıtıldı.

    Belediye, eğitimle öğrenci ve öğretmenlerin afetlere ilişkin bilgi düzeyini artırmayı ve afetlere hazırlık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladığını bildirdi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code