17 Ekim 2026 Cumartesi
DOLAR 49.56 ₺
EURO 55.77 ₺
STERLIN 66.15 ₺
G.ALTIN 6,633.21 ₺
BTC 81,520.75 $
ETH 2,425.95 $
BİST 0.00

    Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşü düzenlendi

    GündemTeknolojiİstanbul
    Yayınlama:
    ads

    Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşü düzenlendi

    İSTANBUL - Kadıköy'de, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

    İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde Kadıköy Boğa Heykeli önünde bir araya gelen katılımcılar, ellerinde taşıdıkları pankartlar eşliğinde Rıhtım Meydanı'na kadar yürüdü.

    Yürüyüşe, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın yanı sıra siyasi parti, sendika, meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

    Rıhtım Meydanı'nda grup adına basın açıklaması yapan DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, 2. Dünya Savaşı'nın başlangıç günü olan 1 Eylül'ün, barış mücadelesindeki tarihsel önemine dikkati çekti.

    Arslanoğlu, Meclis'te kabul edilen ve kamuoyunda "çerçeve yasa" olarak adlandırılan düzenlemenin barış adına bir başlangıç olduğunu belirtti.

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.



    İlk Yorumu Sen Yaz
    code