22 Ocak 2026 Perşembe
DOLAR 43.32 ₺
EURO 50.75 ₺
STERLIN 58.33 ₺
G.ALTIN 6,674.85 ₺
BTC 89,068.32 $
ETH 2,965.99 $
BİST 0.00

    İzmir–Macaristan Kardeş Kent Süreci Başlıyor

    Gündemİzmir 1
    Yayınlama: 4 Aralık 2025 Perşembe 09:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı Editör: Cansu R.
    ads

    Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller ile İstanbul Macar Kültür Merkezi Müdürü Aron Sipos, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, İzmir ile Macaristan’daki bir kent arasında “kardeş kent” ilişkisi kurulması konusunda mutabakata varıldı.

    İzmir–Macaristan Kardeş Kent Süreci Başlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller ve İstanbul Macar Kültür Merkezi Müdürü Aron Sipos’u İzmir Sanat Merkezi’nde yer alan makamında ağırladı.

    Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Övünç Özgen de yer aldı.

    Keller, Türkiye’nin sevilen bir ülke olduğunu belirterek İzmir ile ilişkilerini derinleştirmek ve ‘kardeş kent’ olmak için çalışma yapmak istediklerini söyledi.

    Başkan Tugay da Macaristan ile kardeş kent ilişkisi kurmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Keller ziyarette Macar turistlerin İzmir’e olan ilgisini ifade etti. Gastronomi, doğal güzellik, tarihi zenginlik gibi pek çok konuda İzmir’in öneminden bahseden Başkan Tugay, “Macarları dost biliriz ve daha yakın ilişkiler kurmak isteriz. İzmir’de değişik ülkelerden insanlar hep bir arada yaşamıştır ve İzmir hoşgörü kenti olmuştur. İzmir, uluslararası ilişkiler ve kültürel anlamda zengin bir kenttir” dedi. Ziyarette, İzmir ve Macaristan arasında derin ilişkiler kurulması için atılacak adımlar ele alındı.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code