KOCAELİ (AA) - TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında Deniz Hava Komutanlığına ait hava araçları ile insansız hava araçlarının (İHA) gerçekleştirdiği gösteriler, ziyaretçilere coşkulu anlar yaşattı.
Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) ana yürütücülüğündeki TEKNOFEST Mavi Vatan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştiriliyor.
Etkinliğin son gününde Deniz Hava Komutanlığına ait Seahawk ve Super Cobra helikopterleri, CASA CN-235 tipi deniz karakol uçakları ile Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI, Gölcük semalarında gösteri uçuşları gerçekleştirdi.
Etkinlik alanını dolduran binlerce ziyaretçi, gökyüzünde gerçekleştirilen görsel şöleni coşkuyla takip etti. Uçuşlar sırasında heyecan dolu anlar yaşayan vatandaşlar, hava araçlarının manevralarına alkış, tezahürat ve ıslıklarla eşlik etti.
Teknoloji ve savunma sanayisi tutkunlarını denizcilik odağında bir araya getiren TEKNOFEST Mavi Vatan, akşam saatlerine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.









