20 Ocak 2026 Salı
DOLAR 43.28 ₺
EURO 50.84 ₺
STERLIN 58.33 ₺
G.ALTIN 6,617.16 ₺
BTC 92,498.58 $
ETH 3,184.85 $
BİST 0.00

    Elektrik desteğinde yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor

    Ekonomi 4
    Yayınlama: 1 Kasım 2025 Cumartesi 09:02 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Editör: Cansu R.
    ads

    Elektrik faturalarında devlet desteği uygulaması yeni yılda değişiyor. 1 Ocak 2026 itibarıyla, yıllık elektrik tüketimi 4 bin kilovatsaatin üzerinde olan aboneler artık destek kapsamından çıkarılacak.

    Elektrik desteğinde yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor

    ANKARA-BHA

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve desteklerin daha adil dağıtılması hedefleniyor.

    Destek limiti güncellendi

    Yeni uygulamaya göre, yıllık 4 bin kilovatsaat (aylık ortalama 333 kilovat) sınırının altında elektrik tüketen abonelere destek verilmeye devam edilecek. Bu tüketim miktarı, yaklaşık 984 liralık bir fatura tutarına denk geliyor. Türkiye genelinde 43 milyona yakın mesken abonesi bulunurken, düzenlemeden yaklaşık 2,5 milyon abonenin etkileneceği tahmin ediliyor. Bu oran, toplam abone sayısının yüzde 6’sına karşılık geliyor.

    Bazı gruplar muaf tutulacak

    Yeni sistemle birlikte, belirli gruplar destekten muaf olacak. AFAD’a bağlı geçici barınma evleri, camiler, Kur’an kursları, cemevleri, ibadethaneler, cihaza bağlı vatandaşlar, şehit aileleri, gaziler ve tarımsal faaliyet yürüten tüketiciler uygulamadan etkilenmeyecek.

    Amaç: Adil ve verimli enerji kullanımı

    EPDK yetkilileri, yapılan düzenlemeyle hem sosyal desteklerin ihtiyaç sahiplerine daha etkin şekilde ulaşacağını hem de enerji tasarrufu bilincinin artırılacağını vurguluyor.

    Yeni elektrik tarifesi uygulaması 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code