11 Şubat 2026 Çarşamba
DOLAR 43.65 ₺
EURO 51.81 ₺
STERLIN 59.62 ₺
G.ALTIN 7,108.69 ₺
BTC 68,608.50 $
ETH 2,015.57 $
BİST 0.00

    Edirne’de Hayvan Hareketlerine Aşı Kısıtlaması Getirildi

    GündemEdirne 2
    Yayınlama: 19 Eylül 2025 Cuma 11:51
    ads

    Edirne İpsala’da hayvan sağlığını koruma ve denetim çalışmaları kapsamında önemli bir adım atıldı.

    Edirne’de Hayvan Hareketlerine Aşı Kısıtlaması Getirildi

    İlçede başlatılan Rapel aşılaması süresince, merkez, belde ve köylerde hayvan giriş-çıkışları geçici olarak yasaklandı.

    Yetkililer, yalnızca kesim amacıyla getirilecek hayvanlara izin verileceğini, bunun dışındaki tüm hayvan hareketliliğinin durdurulduğunu açıkladı. Yasak, aşılama süreci tamamlanana kadar devam edecek.

    lınan kararın, bölgedeki hayvan sağlığını güvence altına almak ve olası hastalık risklerini önlemek amacıyla uygulandığı belirtildi. Bu önlemle birlikte, hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin ve çiftçilerin sürece hassasiyetle yaklaşmaları bekleniyor.

    İpsala’daki uygulama, hem yerel hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği hem de halk sağlığının korunması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

     

     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code