26 Ocak 2026 Pazartesi
DOLAR 43.40 ₺
EURO 51.55 ₺
STERLIN 59.34 ₺
G.ALTIN 7,087.03 ₺
BTC 88,936.04 $
ETH 2,946.92 $
BİST 0.00

    Dünya Devi'nden Kerem Aktürkoğlu’na dava: “Harry Potter izinsiz kullanıldı”

    Spor 10
    Yayınlama: 20 Kasım 2025 Perşembe 10:33 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Editör: Cansu R.
    ads

    Fenerbahçe ve Milli Takım’ın golcüsü Kerem Aktürkoğlu, gol sevinçlerinde yaptığı “asa sallama” hareketi nedeniyle dünyaca ünlü yapım şirketi Warner Bros’un dikkatini çekti. Şirket, oyuncunun Harry Potter evrenine ait görsel ve işitsel unsurları izinsiz kullandığı gerekçesiyle İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

    Dünya Devi'nden Kerem Aktürkoğlu’na dava: “Harry Potter izinsiz kullanıldı”

    İSTANBUL-BHA

    Warner Bros dilekçesinde, “Harry Potter”, “Hogwarts” ve “Gryffindor” gibi isimlerin Türkiye’de Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescilli olduğunu hatırlatarak, bu markaların sadece kitap ve filmlerle sınırlı olmadığını vurguladı. Mahkemeye sunulan tabloda, futbolcunun sosyal medyadaki paylaşımlarında bu markalara açık gönderme yaptığı belirtildi.

    27 yaşındaki futbolcu, Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olduktan sonra Fenerbahçe formasıyla Türkiye'ye geri dönmüş ve gol sevinçleriyle sosyal medyada büyük ilgi toplamıştı. 27 yaşındaki Aktürkoğlu, bu sezon 20 maçta forma giyerken 5 gol 3 asist kaydetti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu için Benfica'ya 22.5 milyon euro bonservis ödemişti.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code