15 Ocak 2026 Perşembe
DOLAR 43.20 ₺
EURO 50.22 ₺
STERLIN 57.89 ₺
G.ALTIN 6,393.92 ₺
BTC 96,409.63 $
ETH 3,325.29 $
BİST 0.00

    Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK'nın katlettiği 23 kişi törenle anıldı

    GündemTeknolojiDiyarbakır 8
    Yayınlama: 5 Ocak 2026 Pazartesi 15:17 Kaynak: Anadolu Ajansı
    ads

    Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK'nın katlettiği 23 kişi törenle anıldı

    DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin kırsal Hamzalı Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın saldırılarında şehit olan 6'sı çocuk, 9'u kadın 23 kişi düzenlenen törenle anıldı.

    Hamzalı Mahallesi'nde 1 Ocak 1995'te PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 20 kişi katledildi. Aynı mahallede 5 Mart 1995'te düzenlenen terör saldırısında 2 kişi, 13 Haziran'da gerçekleştirilen terör saldırısında ise 1 kişi hayatını kaybetti.

    31 yıl önce düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden 23 kişi için mahalledeki Şehitler Anıtı önünde tören yapıldı.

    Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

    Kaymakam Burak Akeller, törende yaptığı konuşmada, 31 yıl önce karanlık ellerin vicdansızca Hamzalı'yı hedef aldığını belirterek, bu saldırıların sadece bu mahallede değil tüm Türkiye'nin kalbinde derin bir yara açtığını söyledi.

    Yaşanan acının tarifinin olmadığını ifade eden Akeller, "Gözü dönmüş caniler, ak saçlı dedelerimizi, ninelerimizi ve henüz dünyayı tanımayan, günahsız yavrularımızı hunharca katlettiler. O gün akıtılan o masum kanlar, terörün kirli yüzünü tarihe kazımıştır. Hamzalı halkı o gün canı pahasına vatanına sahip çıkmış, teröre ve ihanete boyun eğmemiştir. Devletimiz için 'vatan' kavramı ne kadar mukaddesse, sizler de o kadar mukaddessiniz. Devletin kapısı da gönlü de sizlere her zaman sonuna kadar açıktır." dedi.

    Saldırılarda yakınlarını kaybeden vatandaşlar adına konuşan Muhsin Çiçek de yüreklerini dağlayan acıyı ve yitirdikleri 23 kişiyi anmak için toplandıklarını söyledi.

    Çiçek, "1 Ocak 1995'te köyümüze gelen terör örgütü PKK mensupları biri korucu olmak üzere 20 vatandaşımızı şehit ettiler. Terör örgütü bu vahşetle yetinmeyip aynı yılın mart ve haziran aylarında da 3 vatandaşımızı şehit ederek acımızı katlamıştır. Böylece Hamzalı bu alçak saldırılarda 23 evladını şehit vermiştir. Bu saldırılar günahsız kundaktaki bebekleri dahi hedef alan insanlıktan nasibini almamış bir zihniyetin eseridir. Bir kez daha açıkça ifade ediyoruz, terör örgütünün, terörü besleyenlerin, bu vahşete göz yumanların insanlıkla hiçbir bağı yoktur." diye konuştu.

    Törende konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu, hayatını kaybedenler için dua edildi.

    Törene, kamu kurumlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code