22 Ocak 2026 Perşembe
DOLAR 43.32 ₺
EURO 50.81 ₺
STERLIN 58.36 ₺
G.ALTIN 6,678.03 ₺
BTC 89,078.40 $
ETH 2,966.33 $
BİST 0.00

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması

    Gündem 4
    Yayınlama: 10 Nisan 2025 Perşembe 10:20 Kaynak: Piha Haber Ajansı Editör: Cansu R.
    ads

    Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kapsamlı atama kararları kapsamında, 4 ülkeye yeni büyükelçiler atanmıştır.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü kararlarıyla 4 ülkeye yeni büyükelçi ataması gündeme bomba gibi düştü. Atamalar arasında Bosna-Hersek, Burkina Faso, İrlanda ve Nijerya büyükelçiliklerine yapılan atamalar dikkat çekiyor. Detaylar için tıklayın!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kapsamlı atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Buna göre atama kararları kapsamında 4 ülkeye yeni büyükelçi atamaları da gerçekleştirildi.

    Atamaları gerçekleştirilen Türkiye'nin büyükelçilikleri şöyle:

    Bosna-Hersek Büyükelçiliğine Protokol Genel Müdür Yardımcısı Emin Akseki,

    Burkina Faso Büyükelçiliğine Çevre İklim Değişikliği ve Sınıraşan Sular Genel Müdür Yardımcısı Feriba Duygu Hokkacı Esirgen,

    İrlanda Büyükelçiliğine İklim İlişkileri Genel Müdürü Esra Cankorur

    Nijerya Büyükelçiliğine Mehmet Poroy

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları doğrultusunda gerçekleştirilen büyükelçi atamaları Türkiye'nin dış ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Bu atamaların ülkeler arası ilişkilerdeki önemli yansımaları olacağı beklenmektedir.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code