26 Eylül 2026 Cumartesi
DOLAR 49.01 ₺
EURO 56.11 ₺
STERLIN 65.25 ₺
G.ALTIN 6,740.80 ₺
BTC 83,698.00 $
ETH 2,680.03 $
BİST 0.00

    Batı Trakyalı Türklerden, Hürriyet Camisi'ne çizilen haç işaretine kınama

    GündemTeknoloji
    Yayınlama:
    ads

    Batı Trakyalı Türklerden, Hürriyet Camisi'ne çizilen haç işaretine kınama

    GÜMÜLCİNE (AA) - Batı Trakyalı Türkler, İskeçe'deki Hürriyet Camisi'nin duvarına haç işareti çizilmesini kınadı.

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTAD) tarafından yayımlanan açıklamada, 26 Şubat Perşembe gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce İskeçe Hürriyet Camisi'nin kıble tarafında bulunan duvarın dış cephesine haç işareti çizildiğinin tespit edildiği belirtildi.

    Açıklamada, özellikle ramazan ayında kutsal bir mekana yönelik gerçekleştirilen söz konusu eylemin Batı Trakya Türk Azınlığını derinden yaraladığı ve endişelendirdiği ifade edildi.

    Camiye ve azınlığa yönelik bu eylemin şiddetle kınandığı vurgulanan açıklamada, faillerin bir an önce yetkili makamlarca tespit edilerek cezalandırılması temennisinde bulunuldu.


    İlk Yorumu Sen Yaz
    code