24 Ocak 2026 Cumartesi
DOLAR 43.37 ₺
EURO 51.33 ₺
STERLIN 59.23 ₺
G.ALTIN 6,945.51 ₺
BTC 89,432.85 $
ETH 2,951.63 $
BİST 0.00

    Balıklı Rum Hastanesi’nde SGK’yı zarara uğrattığı iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

    Gündem 27
    Yayınlama: 25 Kasım 2025 Salı 13:35 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Editör: Cansu R.
    ads

    Balıklı Rum Hastanesi Çocuk Psikiyatri Bölümü’nde görevli bir doktorun öncülüğünde, hastane sistemine kayıt yapılmadan hastaların muayene edilmiş gibi gösterilmesi ve sahte reçeteler düzenlenerek SGK’ya fatura edilmesi iddiasıyla yürütülen soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

    Balıklı Rum Hastanesi’nde SGK’yı zarara uğrattığı iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

    İSTANBUL-BHA

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, 2017-2021 yılları arasında doktor Prof. Dr. A.E., tıbbi sekreter N.D. ve eczane çalışanı R.Ç. ile birlikte, bazı hastaların kişisel verileri kullanılarak sahte reçeteler düzenlendiği öne sürüldü. Bu reçetelerin bir kısmının kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçları kapsadığı belirtildi.

    Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından Prof. Dr. A.E., N.D. ve R.Ç. tutuklanırken, eczacılar A.H. ve Y.E. ile E.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli ilaç mümessili C.K.’nın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

    Savcılık, soruşturmanın “zincirleme şekilde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “verileri hukuka aykırı olarak verme ve ele geçirme” suçları çerçevesinde yürütüldüğünü duyurdu.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code