Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'dan istinafın CHP kurultay davası kararına ilişkin değerlendirme:

- "Biz her şeyin hukuk içerisinde ve soğukkanlılıkla halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz. CHP'deki yetkililere de buradan bu süreci soğukkanlılıkla yöneteceklerine dair inancımızı ifade ederken sevgili CHP seçmenlerine de aynı şekilde vakur ve soğukkanlı şekilde duracaklarından emin olduğumuzu ifade etmek istiyorum"

Yayınlama: 22.05.2026 - 00:17
Paylaş:

ANTALYA (AA) - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na yönelik mahkeme kararına ilişkin, "Biz her şeyin hukuk içerisinde ve soğukkanlılıkla halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz. CHP'deki yetkililere de buradan bu süreci soğukkanlılıkla yöneteceklerine dair inancımızı ifade ederken sevgili CHP seçmenlerine de aynı şekilde vakur ve soğukkanlı şekilde duracaklarından emin olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Özdağ, partisinin Serik ilçe başkanlığının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ankara'dan gelen bir telefonla CHP ile ilgili mahkeme kararının çıktığını öğrendiğini söyledi.

Kararın Türkiye'de siyasette yeni bir aşamaya işaret ettiğini kaydeden Özdağ, antidemokratik bir gelişmeyle karşı karşıya kalındığını, kararla bir siyasi partinin iç işlerine kaba bir şekilde müdahale edildiğini savundu.

Yüksek Seçim Kurulunun onayladığı bir kongreyle ilgili karar alındığını ifade eden Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Gelmiş olduğumuz nokta, hayret verici. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisinde kongre öncesi döneme dönülmüş durumda ve Kemal Kılıçdaroğlu tekrar mahkeme kararıyla genel başkan ilan edilmiş olacak anlaşılan. Tabii bu, Türk siyasetinde büyük bir gerilime yol açacaktır. Biz her şeyin hukuk içerisinde ve soğukkanlılıkla halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisindeki yetkililere de buradan bu süreci soğukkanlılıkla yöneteceklerine dair inancımızı ifade ederken sevgili Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerine de aynı şekilde vakur ve soğukkanlı şekilde duracaklarından emin olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çok olumsuz bir adım oldu Türkiye adına, Türkiye'de hukuk ve demokrasiden geriye kalanlar adına ne yazık ki."

Özdağ, açılışın ardından Antalya'daki programlarını iptal ederek Ankara'ya dönmek üzere ilçeden ayrıldı.






# Antalya # serik # Ümit Özdağ # Zafer Partisi
Son Haberler

Suriye’de yakalanan Reyhanlı patlaması sanığı terörist Mihraç Ural'ın gözaltı fotoğrafı paylaşıldı

15.10.2026 - 16:07

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin hayatını kaybetti

15.10.2026 - 16:05

Karadeniz Ereğli’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

15.10.2026 - 15:47

İstanbul için yeni kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskını riski sürüyor

15.10.2026 - 15:39

Evde Bakım Yardımı kapsamında 7,8 milyar liralık ödeme başladı

15.10.2026 - 15:19

HEKİMSEN’den hekimlere yönelik konut ve sosyal yaşam projeleri için temas

15.10.2026 - 15:15

İnşaat ve hizmet sektörlerinde üretim yükseldi

15.10.2026 - 15:08

TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısı ağustosta ne kadar oldu?

15.10.2026 - 15:01

İstanbul’daki su baskınları için adli soruşturma başlatıldı

15.10.2026 - 14:55

Aydın'da evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 14:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam