Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

YPG’li teröristler Halep’ten tahliye ediliyor

Suriye ordusunun Halep kent merkezinde yürüttüğü operasyonların ardından bir mahalleye sıkışan terör örgütü YPG unsurlarının, Fırat Nehri’nin doğusuna gönderilmesi amacıyla tahliye sürecinin başlatıldığı bildirildi.

Yayınlama: 09.01.2026 - 14:35
Paylaş:

ANKARA-BHA

Terör örgütü mensuplarının “ilerleyen saatlerde” Halep’te işgal ettikleri noktaları terk etmesi bekleniyor.

Kaynaklar, YPG mensuplarının yalnızca “hafif kişisel silahlarıyla” Fırat Nehri’nin doğusuna geçeceğini aktardı. Halep’i terk etmesi beklenen terör örgütü unsurlarını taşıyacak çok sayıda otobüsün ise Leramun Kavşağı’nda toplandığı belirtildi.

Devlet kurumları mahallelere girmeye hazırlanıyor

Halep’teki devlet kurumlarının, kent sakinlerine yeniden hizmet verebilmek amacıyla Eşrefiyye ve Şeyh Maksud mahallelerine girmeye hazırlandığı kaydedildi. Bölgede terör örgütü tarafından tuzaklanan patlayıcı ve mayınların temizlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, patlayıcıların temizlenmesi ve yolların açılmasının ardından bölge sakinlerinin evlerine dönüşüne izin verileceğini belirterek, halka Suriye yönetiminin talimatlarına uymaları ve evlerine dönme konusunda aceleci davranmamaları çağrısında bulundu.

Halep’te YPG’ye yönelik operasyonlar

Suriye’de terör örgütü YPG, 6 Ocak’tan itibaren işgal ettiği bölgelerden Halep’te birçok noktaya saldırılar düzenlemişti. Şam yönetimi, YPG’den 10 Mart Mutabakatı’na uymasını ve Halep’teki saldırılarını sonlandırmasını talep etmişti.

Saldırıların sürmesi üzerine Suriye ordusu, terör örgütünün işgalinde bulunan Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerindeki mevzilerine yönelik nokta operasyonlar başlatmıştı.

Saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti

Terör örgütünün 6 Ocak’tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 9 Suriyeli hayatını kaybederken, çoğu sivil olmak üzere 55 kişi yaralandı. Halep Kent Merkez Komitesi, güvenli bölgelere tahliye edilenlerin sayısının 142 bin olduğunu açıklamıştı.

Son Haberler

Bilkent ve Boğaziçi üniversiteleri 12 uluslararası bilim insanını araştırma kadrolarına kazandırıyor

01.11.2026 - 11:27

Sosyal medyada 15 yaş sınırı başladı: Yeni kurallar neler?

01.11.2026 - 10:33

TOBB Nefes Kredisi'nde başvurular 3 Kasım'da başlıyor

01.11.2026 - 10:29

Bayburt'ta arıcılara kovan ve ekipman desteği

01.11.2026 - 10:28

Keçiören'de Cumhuriyet Bayramı tören ve konserlerle kutlandı

01.11.2026 - 10:27

Keçiören'de "Çizmeli Kedi" çocuklarla buluştu

01.11.2026 - 10:25

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı eğitim çalıştayı düzenledi

01.11.2026 - 10:07

Bakan Ersoy: ABD'den yeni tarihî eserler getirildi

01.11.2026 - 10:05

48. İstanbul Maratonu 45 bin katılımcıyla başladı

01.11.2026 - 09:49

Altında gözler yeni haftada: Kasım ayı nasıl başlayacak?

01.11.2026 - 09:34
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam