Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Viyana'da Türkiye, Azerbaycan ve Avusturya’yı bir araya getiren kültür sanat etkinliği yapıldı

Yayınlama: 06.05.2026 - 02:02
Paylaş:

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Türkiye, Azerbaycan ve Avusturya’yı bir araya getiren kültür sanat etkinliği düzenlendi.

Türkiye, Azerbaycan ve Avusturya arasında çok katmanlı bir kültürel etkileşim ve diyalog platformu olarak hayata geçen "Cultura Collective"in Viyana'daki tarihi Palais Niederösterreich'te düzenlediği etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Türkiye'nin eski Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya'nın eski Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer'in yanı sıra sanat ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Bayram, çocuk yaşta bir buğday tarlasında çıkan yangında vücudunda yanıklar oluştuğunu ve iki elini kaybettiğini aktardı.

Yaşam mücadelesini ve siyasete uzanan hikayesini anlatan Bayram, engellerin azim ve kararlılıkla aşılabileceğini, eğitim ve kararlı çalışmanın başarıya ulaşmada belirleyici olduğunu vurguladı.

Türkiye, Azerbaycan ve Avusturya arasında çok katmanlı bir kültürel etkileşim ve diyalog platformu olarak hayata geçen "Cultura Collective" etkinliği kapsamında, Türk, Azerbaycan ve Avusturya mutfaklarından lezzetler sunuldu.

Etkinlikte ayrıca, Azerbaycanlı müzisyen Abuzar Manafzade, üç ülkenin müzikal mirasını yansıtan repertuvarıyla piyano resitali sundu.

Cultura Collective kurucularından Melec Çakmak, etkinliğin farklı coğrafyaların kültürel mirasını çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yorumlamayı hedeflediğini belirterek, "Sanat, müzik ve gastronomiyi aynı zeminde buluşturarak geçmişten aldığımız ilhamı geleceğe anlamlı bir miras olarak taşımayı amaçlıyoruz." dedi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında sanatçıların eserlerinin sessiz müzayede yöntemiyle sunulduğu, elde edilen gelirlerin Türkiye’deki hayır kurumlarına bağışlanacağı bildirildi.

Etkinlik, "geçmişten ilham, geleceğe miras" yaklaşımı doğrultusunda kültürel değerlerin korunmasının ötesine geçilmesini, çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yorumlanmasını ve uluslararası bir anlatı dili oluşturulmasını hedefliyor.










# Avusturya # Azerbaycan # Türkiye # Viyana
Son Haberler

Kayseri'de Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseri düzenlendi

15.10.2026 - 21:27

Mardin 1969 Spor-Fatih Karagümrük maçının ardından

15.10.2026 - 20:47

Antalya'da içerisine yağmur suyu alan özel halk otobüsünün işletmecisine cezai işlem

15.10.2026 - 20:07

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi:

15.10.2026 - 20:07

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam