Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Van Büyükşehir Belediyesi geleneksel kilim dokuma kültürünü geleceğe taşıyor

Yayınlama: 07.08.2026 - 17:02
Paylaş:

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kursa katılan kadınlar, geleneksel kilim dokuma sanatını öğreniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, unutulmaya yüz tutan geleneksel kilim dokumacılığını yaşatmak ve kadınların ekonomik hayata katılımlarını desteklemek amacıyla kilim dokuma kursu düzenliyor.

14 kursiyerin eğitim aldığı kursta, katılımcılara desen çiziminden ip boyamaya, tezgah kurulumundan dokumaya kadar kilim üretiminin tüm aşamaları uygulamalı öğretiliyor.

Eğitimlerin ardından hazırlanan desenleri tezgahlarda ilmek ilmek işleyerek el emeği ürünlere dönüştüren kadınlar, geleneksel kilim dokuma kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

Eğitmen Hatice Şakrak, kursiyerlerin bir yandan eğitim alırken bir yandan da gelir elde etme imkanı bulduğunu belirtti.

Atölyede keyifli vakit geçirdiklerini aktaran Şakrak, "750 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlerimiz ustalık belgesi için başvuruda bulunabiliyor. İlerleyen süreçte kilim ustası olarak kendi atölyelerini açabilirler. Usta Öğretici Belgesi almaları halinde ise kendi öğrencilerini yetiştirebilirler." ifadelerini kullandı.

Kursiyer Heybet Aslan ise kilim dokumacılığını çocuk yaşlarda annesinden öğrendiğini belirterek, hayallerini ve duygularını kilimlere dokumak istediğini kaydetti.


# kilim dokumacılığı # Van
Son Haberler

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23

Cep telefonu taksitlerinde yeni dönem: Sınır 40 bin liraya yükseltildi

15.10.2026 - 17:16

Prof. Dr. Zakir Avşar: “Kimsesizlerin kimsesi” olmak…

15.10.2026 - 17:12

İBB Başkan Vekili Aslan, selden etkilenen yerlerde inceleme yaptı

15.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam