Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Eğitim
Eğitim

Urfa’da Teknoloji ve Eğitim Buluşması: Vision Lab Açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Urfa Vision Lab Yazılım Tasarım ve İnovasyon Merkezi hizmete girdi.

Yayınlama: 06.08.2025 - 12:48
Paylaş:

Gençleri ve teknoloji meraklılarını bir araya getiren merkezde, mobil uygulama, web tasarımı, yazılım geliştirme,

3D modelleme ve girişimcilik alanlarında eğitimler de başladı. Katılımcılar, hem teknik becerilerini geliştiriyor hem de kendi projelerini üretme imkânı buluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Urfa Vision Lab Yazılım Tasarım ve İnovasyon Merkezi, teknolojiye ilgi duyan gençleri ve profesyonelleri bir araya getiren yepyeni bir eğitim ve üretim merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

Modern teknolojilere dayalı donanım altyapısı, yenilikçi eğitim programları ve üretime yönelik vizyonuyla dikkat çeken Urfa Vision Lab, Şanlıurfa’da yazılım, tasarım ve inovasyon alanında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Merkez, özellikle gençlerin teknolojiye yalnızca tüketici olarak değil, üretici olarak katılım sağlamasını amaçlıyor.

Urfa Vision Lab’in açılmasıyla birlikte birçok eğitim programı da başlatıldı. Merkezde şu anda Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi, HTML – CSS ile Web Tasarım Eğitimi, C# ile Yazılım Geliştirme Eğitimi, TinkerCAD ile 3D Modelleme Eğitimi ve Girişimcilik Eğitimi verilmeye başladı.

Bu eğitimler aracılığıyla katılımcılar sadece teorik bilgi edinmekle kalmıyor, aynı zamanda kendi projelerini hayata geçirme fırsatı da yakalıyor.

Merkezden faydalanan katılımcılar, aldıkları eğitimlerin hem kişisel hem de mesleki gelişimlerine büyük katkı sunduğunu belirtiyor.

Harran Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Şükrü Baş, Urfa Vision Lab’in sağladığı imkânlarla kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu belirterek, “Kendimi geliştirip geleceğe yönelik kendimi daha ileriye taşımaya çalışıyorum” dedi.

Web tasarım eğitimi alan Mali Müşavir İlknur Akçura ise farklı bir meslekten olmasına rağmen merkezin sunduğu eğitimlerden faydalanarak dijital alandaki yetkinliklerini artırmak istediğini ifade etti. Akçura, “Mesleğimle alakalı web tasarımla ilgili işlemler yapıyoruz. Bununla ilgili eğitim almak ve kendimi geliştirmek için buraya geldim. Hem gençlerimiz hem de faydalanmak isteyen yetişkinler için oldukça güzel bir eğitim fırsatı” şeklinde konuştu.

Son Haberler

Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası'na çeyrek finalde veda etti

25.10.2026 - 15:47

Fon soruşturmasında Ertan Aydın’a yakalama kararı

25.10.2026 - 15:13

Şırnak'ta vücudunda yanıklar oluşan hasta, ambulans helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi

25.10.2026 - 15:07

MKE'nin TOLGA ve PİRANA sistemleri, TURNAs-2026 Tatbikatı'nda hedefleri tam isabetle vurdu

25.10.2026 - 15:07

Kahramanmaraş’ta 16 yıl önce bulunan bebeğin ölümüne ilişkin cinayet aydınlatıldı

25.10.2026 - 14:39

Şırnak'ta kalp rahatsızlığı olan bebek ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi

25.10.2026 - 14:27

GO! GLOBAL Türkiye Zirvesi sona erdi

25.10.2026 - 14:27

Şehit Albay Sayit Gökgöz, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

25.10.2026 - 14:27

Sırbistan'daki erken genel seçimde parti temsilcileri de oylarını kullandı

25.10.2026 - 13:47

Milli İnsansız Deniz Sistemleri Tatbikatı-2026'nın "Seçkin Gözlemci Günü" tamamlandı

25.10.2026 - 13:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam