Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği İstanbul'da iftar programı düzenledi

Yayınlama: 15.03.2026 - 23:47
Paylaş:

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi.

Ümraniye'deki Anadolu Hakim Evi'nde gerçekleştirilen programa, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Başkanı Halis Kuralay, Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Kurucu Başkanı Selahattin Aydın, akademisyenler, birlik üyeleri ve davetliler katıldı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, buradaki konuşmasında, insana hizmet etmenin ve bunu Allah rızası için yapmanın en güzel amellerden biri olduğunu belirterek, Müslümanlar için yol göstericinin Kur'an ve Peygamber'in sünneti olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalara değinen Erbaş, şunları kaydetti:

"Görme, işitme, fiziksel ve zihinsel engelliler için çok güzel çalışmalar yaptık ve yapılmaya da devam ediliyor. Kabartma yani Braille alfabesi dediğimiz o alfabeyle yazılan Kur'an-ı Kerimler, cüzler, temel dini bilgiler, ilmihal kitapları yayınladık. Dünyada ilk defa, en azından İslam dünyasında diyebiliriz, işitme engelliler için dini kavramlar sözlüğünü Diyanet İşleri Başkanlığında biz yaptık. Bir yıllık uzunca bir çalışmayla dini kavramlar sözlüğünü kitap olarak bastırmakla kalmadık, bir işitme engelli kardeşimizi istihdam ederek onun tarifiyle kitapta bulunan bütün kelimeleri, işaret dili ile videosunu yaptırdık. Türkiye Diyanet Vakfının engelli kardeşlerimize yönelik hangi alanda olursa olsun destekleri olmuştur. Bu bizim vazifemizdir."

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Başkanı Kuralay ise afet durumlarında çoğu zaman en fazla ihmal edilen grupların engelli bireyler olduğunu belirterek, engellilerin doğaları gereği zaten dezavantajlı bir konumda bulundukları, bu nedenle özellikle görme engelliler başta olmak üzere bu bireylere yönelik daha fazla destek ve ilgi gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Birliğin faaliyetlerine ve amacına değinen Kuralay, "Uluslararası Kur'an Hizmetleri Birliği olarak hedefimiz, dünyada okumayı arzu edip de tek bir görmeyen kalmayana kadar o insanlara Kur'an-ı Kerim ulaştırmaya çabalamak, vesile olmak. Bunu yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Programda, iftarın ardından eski Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti.

# Iftar Programı # Uluslararası Braille Kur'an Hizmetleri Birliği
Son Haberler

Basketbol Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Tarfin-Zalgiris maçının ardından

14.10.2026 - 02:38

Genç milli halterciler, Avrupa Şampiyonası'nın ikinci gününde 4'ü altın, 6 madalya kazandı

14.10.2026 - 02:37

TRT'nin "Geleceğin İletişimcileri Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

14.10.2026 - 01:17

Strauss Philharmonie, AKM'de klasik müziği sahne gösterisiyle buluşturdu

13.10.2026 - 23:57

Kahramanmaraşlı milli sporcular havalimanında çiçeklerle karşılandı

13.10.2026 - 23:17

Suriye'den Esed rejiminin kimyasal silah programının tüm boyutlarıyla ortaya çıkarma vaadi

13.10.2026 - 21:57

Muğla'da defne üretimi kadın çiftçilerle destekleniyor

13.10.2026 - 20:37

Litvanya Parlamentosunda “Türkiye’nin AB Yolculuğunun Dünü ve Bugünü” sergisi açıldı

13.10.2026 - 20:37

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Anderson Fethiye Belediyesini ziyaret etti

13.10.2026 - 20:37

Yatırım fonlarında tasfiye sürecinde yeni aşama

13.10.2026 - 20:30
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam