Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Türk ve Bulgar yetkililer gurbetçi sezonu için alınacak önlemleri görüştü

- Edirne Valisi Yunus Sezer: - "Bu sene Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle gurbetçi sezonumuz da erken başlamış durumda. Gurbetçilerimiz ülkemize giriş yapmaya başladılar"

Yayınlama: 21.05.2026 - 15:47
Paylaş:

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Yunus Sezer, gurbetçi sezonu için sınır kapılarında gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Bulgar yetkililerle yaptığı toplantı sonrası gazetecilere, 22 Haziran'da başlayıp 15 Eylül'de biten gurbetçi sezonunun yaklaştığını söyledi.

Geçen yıl Bulgar makamlarıyla aldıkları tedbirleri bu yıl tekrar gözden geçirdiklerini belirten Sezer, "Bu sene Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle gurbetçi sezonumuz da erken başlamış durumda. Gurbetçilerimiz ülkemize giriş yapmaya başladılar. Bir taraftan da ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız Bulgaristan'a hem tatil hem de ziyaret amacıyla gidiyorlar." dedi.

Sezer, geçen yıl sınır kapılarından sezon boyunca 1 milyon 209 bin araç ile 4 milyon 786 bin yolcunun giriş ve çıkış yaptığını dile getirdi.

Bu rakamların büyük bir iş potansiyeli anlamına geldiğini ifade eden Sezer, "Bunları yönetmek sadece Türkiye'nin değil, karşı tarafın da aynı şekilde alacağı tedbirlerle mümkün. Geçen yıl Türkiye'ye girişlerde 52 dakikalık ortalama bekleme süremiz vardı ki yıllardır kangren olmuş bir problemi geçen yıl ortaklaşa alınan tedbirlerle çözdük. Yine Türkiye'den çıkışta da bu bekleme süresini 39 dakika ortalamaya indirme imkanımız oldu. Hem Ticaret Bakanlığımızın hem İçişleri Bakanlığımızın görevlendirdiği yaklaşık 300 ilave personel yaz boyunca burada hizmet verecek." diye konuştu.

Sezer, sınır kapılarından canlı kamera görüntülerini Haziran itibariyle paylaşmaya başlayacaklarını belirtti.

Vali Sezer, Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'ne dahil olmasıyla yüz tanıma sistemi ve parmak izi alma uygulamalarının başladığını, bu işlemlerin bekleme sürelerini de etkileyeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Bununla ilgili alınabilecek tedbirleri Bulgar makamlarıyla görüştüklerini vurgulayan Sezer, "Onlar da kendi alanlarıyla bir görüşme gerçekleştirecekler. Mobil cihazların artırılması dahil olmak üzere birçok tedbiri de onların planlayacaklarını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sezer, ödenmeyen trafik cezası ve otoyol ücretlerinin tahsilinin sınır kapılarında yapıldığının altını çizen Sezer, sınıra gelmeden yapılacak ödemelerin olası kuyruklara engel olacağını ifade etti.

- Erken müdahale ekipleri sorunları çözecek

Sezer, sezon boyunca sınır kapılarında olası sorunların çözümü için bu yıl erken müdahale ekipleri oluşturduklarını belirtti.

Ekipler sayesinde sorunu kaynağında çözeceklerini aktaran Sezer, şunları kaydetti:

"Nerede tıkanıklık varsa, hangi birimi ilgilendiriyorsa onunla ilgili olarak 24 saat esasına göre ekiplerimiz çalışacak. Haziranın ortalarından itibaren yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın ülkemize gelmesini bekliyoruz. Yol boyunca güvenlik tedbirlerimizi bütün dinlenme istasyonlarında ve diğer alanlarda alacağız. Jandarmamız ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gerekli planlamalar şimdiden yapılıyor."

# Edirne Valisi Yunus Sezer # gurbetçi sezonu # Kapıkule Sınır Kapısı
Son Haberler

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam