Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

Tekirdağ'da kanola hasadı yüz güldürdü

Yayınlama: 05.08.2026 - 14:32
Paylaş:

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya’nın önemli tarım merkezlerinden Tekirdağ’da 215 bin dekarda ekili kanolanın hasadı tamamlandı. Dekar başına yaklaşık 400 kilogram verim alınması üreticilerin yüzünü güldürdü.

Trakya’da yağlık bitkiler arasında önemli yere sahip olan kanolada bu yıl elde edilen yüksek verim, üreticilerin memnuniyetini artırdı.

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, AA muhabirine, Tekirdağ'ın Trakya'da yağlı bitkiler üretimi kapsamında en fazla kanola ekili alanına sahip il olduğunu söyledi.

Bu yıl yağışların kanolanın gelişim dönemlerine denk gelmesinin verime önemli katkı sağladığını belirten Aksoy, "Bu yıl kanolada dekara yaklaşık 400 kilogram verim aldık." dedi.

Üreticilerin uyguladığı bitki besleme ürünlerinin bitkiler tarafından etkin şekilde alınmasının da verim artışında etkili olduğunu ifade eden Aksoy, hasadın bereketli geçtiğini dile getirdi.

Kanola hasadının tamamlandığını belirten Aksoy, "Yağışların doğru zamanda gelmesi ve uygulanan bitki besleme ürünlerinin bitki tarafından alınmasıyla verimli ve bereketli bir yıl geçirdik. Kanola hasadını bereketli şekilde tamamladık." diye konuştu.

Aksoy, bu yıl elde edilen verimin üreticilerin beklentilerini karşıladığını sözlerine ekledi.

Kanola üreticisi Ali Kayı ise bu yıl verimden memnun olduklarını belirterek, yağışların zamanında gelmesinin ürüne olumlu yansıdığını söyledi.

Kanolanın çiftçiler için önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Kayı, "Bu yıl hava şartları üreticinin yanında oldu. Hasadımız bereketli geçti, aldığımız verim bizi mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Üretici Haydar İnal da kanolada verimli bir sezon geçirdiklerini, uygun hava koşulları ve yapılan bakım çalışmalarının ürün verimine olumlu yansıdığını dile getirdi.


# kanola # Trakya # üretici # verim
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam