Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

Tekirdağ'da huzurevi sakinleri, açılan kurslar sayesinde sosyalleşiyor

Yayınlama: 03.03.2026 - 12:47
Paylaş:

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki huzurevinde kalan yaşlılar, açılan kurslar sayesinde hem el becerilerini geliştiriyor hem de üreterek sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çorlu Huzurevi'nde sakinlerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlaması ve günlük yaşamlarını daha verimli geçirmeleri amacıyla el sanatları, örgü, ahşap boyama ve müzik kursları düzenleniyor.

Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirilen etkinlikler, huzurevi sakinlerinin en çok vakit geçirdiği alanlardan biri haline geldi.

Usta öğreticiler eşliğinde eğitim alan "koca çınarlar", zamanla el emeği göz nuru ürünler ortaya koyuyor.

Örgü atkılar, lifler, dekoratif ahşap objeler ve çeşitli el işi ürünler hem huzurevinde sergileniyor hem de yakınlarına hediye ediliyor.

Kurslar sayesinde yaşlılar yalnızca üretmenin değil, birlikte vakit geçirmenin de keyfini yaşıyor.

Çalışmalar sırasında yapılan sohbetler, paylaşılan anılar ve atılan kahkahalar, atölye ortamını adeta bir dost meclisine dönüştürüyor.

Müzik kursunda ise zaman zaman türküler ve nostaljik şarkılar yankılanıyor.

Sakinler, müzik eşliğinde hem moral buluyor hem de geçmişe uzanan hatıralarını tazeliyor.

Usta öğretici Ülkiye Gengörü, AA muhabirine, kursların huzurevi sakinlerinin yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu söyledi.

Yaşlıların üretirken mutlu olduklarını dile getiren Gengörü, "Burada boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Hem mutlu oluyorlar hem de bir şeyler başarmanın gururunu yaşıyorlar. Aynı zamanda bu çalışmalar onların el ve kas hareketlerini desteklediği için bir nevi jimnastik etkisi de oluşturuyor." dedi.

Dört yıldır huzurevinde kaldığını anlatan Güzin Ortaç da kursların kendisi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Günün büyük bölümünü atölyede geçirdiğini belirten Ortaç, "Burada hem bildiklerimizi pekiştiriyoruz hem de yeni şeyler öğreniyoruz. Farklı ürünler ortaya çıkarıyoruz. Arkadaşlarımızla sohbet ederek sosyalleşiyoruz. Üretmek bize iyi geliyor." diye konuştu.

Huzurevi yönetimi ise kursların ilerleyen süreçte çeşitlendirilerek devam edeceğini, amaçlarının sakinlerin hem fiziksel hem de ruhsal olarak daha aktif bir yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu bildirdi.

# huzurevi # kurs # sosyalleşme fırsatı # Tekirdağ
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam