Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Japonya'ya Resmi Ziyarette Bulunacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 16-20 Şubat tarihleri arasında Japonya'ya resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Tokyo'ya gidecek.

Yayınlama: 15.02.2025 - 11:40
Paylaş:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya'ya yapacağı resmi ziyaretle Türkiye ve Japonya arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Ziyaret kapsamında önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirecek ve Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 16-20 Şubat tarihleri arasında resmi temaslarda bulunmak üzere Japonya’ya gidecek.  TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, başkent Tokyo’da Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga ve Japonya Danışma Meclisi Başkanı Masakazu Sekiguchi ile hem baş başa hem de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.  Ziyaret kapsamında, Türkiye ile Japonya arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik konular ele alınacak.

Ayrıca, parlamentolar arası ilişkiler, Gazze başta olmak üzere küresel ve bölgesel gelişmeler değerlendirilecek.   Japonya'daki Türk vatandaşlarıyla buluşacak TBMM Başkanı Kurtulmuş, beraberindeki parlamento heyetiyle Japonya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. Ziyaret programı kapsamında Yunus Emre Enstitüsü ve Tokyo Camisi’ni de ziyaret edecek.  Ayrıca, Sasakawa Vakfı’nda "Ortadoğu'da Barış Perspektifi ve Türkiye" başlıklı bir konferans verecek olan Kurtulmuş, Tama Mezarlığı'nda bulunan Abdürreşid İbrahim Efendi’nin kabrini ziyaret edecek.  Kurtulmuş’un, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye destek sağlayan Japonya afet yardım ekibiyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya ziyareti sırasında Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için çeşitli konuları ele alacak. Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü ve Tokyo Camisi gibi önemli mekanları ziyaret edecek ve konferanslar verecek. Kurtulmuş'un, deprem yardımı sürecinde Türkiye'ye destek sağlayan Japonya afet yardım ekibiyle buluşması da önem taşıyor.

# TBMM Başkanı Kurtulmuş # Japonya ziyareti # parlamentolar arası ilişkiler
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam