Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Spor
Spor

Şahintepe Tırmanma Yarışı Bursa Gemlik’te Heyecan Dolu Anlar Yaşattı

AVIS 2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı Şahintepe Tırmanma Yarışı, 28-29 Haziran tarihlerinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde büyük bir heyecanla düzenlendi.

Yayınlama: 30.06.2025 - 09:20
Paylaş:

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından ICRYPEX, Gemlik Belediyesi, Spor Toto ve Power App katkılarıyla organized edilen yarış, 7,5 kilometrelik parkurda iki çıkış üzerinden yapıldı. 4 kategoride toplam 31 sporcu mücadele etti.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, yarışın her yıl Türkiye’nin dört bir yanından yarışseverleri bir araya getirdiğini belirterek, “Gemlik olarak bu büyük organizasyonun paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Yoğun ilgi ve yüksek seyirci kalitesi eşsiz bir atmosfer oluşturdu. Tüm sporculara, kulüplere, destekçi kurumlara ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne asfalt yenileme çalışmaları için teşekkür ederiz” dedi.

KATEGORİLERDE ZİRVE HEYECANI

Kategori 1’de Oğuz Alp Aral (Citroen Saxo VTS) birinciliği kazanırken, Ahmet Aydınalp (Ford Fiesta) ikinci oldu. Kategori 2’de Mehmet Gökseven (Renault Clio Rally5) birinci, Demir Sancaklı ikinci, Baran Demirkan üçüncü sırayı aldı.

Kategori 3’te Engin Apaydın (Peugeot 208 Rally4) birinciliği elde ederken, Hasan Erdoğan ve Hilal Aslan podyumu tamamladı. Kategori 4’te ise Cem Yalın (Mitsubishi Lancer Evo IX), 04:19,45’lik derecesiyle hem kategorisinde birinci oldu hem de “En İyi Çıkış” ödülünü kazandı. Şevket Çınar bu kategoride ikinci sırayı aldı.

Takımlar birinciliğini BRS Motorspor kazandı.

Kadınlar klasmanında Kategori 2’de Yasemin Erikli, Kategori 3’te Hilal Aslan birincilik kürsüsüne çıktı. Mahalli klasmanda ise Kategori 1’de İbrahim Cabacı, Kategori 2’de Fırat Çakar, Kategori 3’te Efecan Yıldız ve Kategori 4’te Üstün Efe Üründül birincilikleri paylaştı.

Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam