RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan küfürlü yayınlarla ilgili sert önlemler alacağını açıkladı. Siyasetçilerin ahlaksız söylemlerine karşı dik duruş sergileyen RTÜK, skandal yayın yapan kuruluşlara en ağır cezaları uygulamak için hazırlanıyor. Detaylar haberimizde!

Radyo Televizyon ve Üst Kurumu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Saraçhane'deki gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, merhum annesine ve ailesine yapılan hakaretlere tepki gösterdi.

"Günlerdir yapılan uyarılar, verilen program durdurma dahil üst sınırdan idari cezalara rağmen sorumsuz siyasetçilerin meydanlardaki beyanatlarının çirkin yansımalarına ekranlarımızda da üzülerek şahit oluyoruz" diyen Başkan Şahin, "Kendini bilmez ahlaksız bir güruhun Devletimizin Başı Sayın Cumhurbaşkanımızın ailesi ve merhume annesi ile ilgili sarfettikleri  
edep ve insanlık dışı söylemleri nefretle kınıyor ve sahiplerine iade ediyorum. Bu edep dışı küfür ve söylemleri canlı yayın bahanesiyle basın özgürlüğü kisvesi altında veren yayın kuruluşları hakkında ilk Üst Kurul toplatısında en ağır müeyyideler uygulanmak üzere gereğinin yapılacağını belirtmek isterim. Bir kez daha yüce Türk milletine buradan sesleniyorum, lütfen kendi bilmezlerin provokasyonlarına gelmeyiniz" ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, toplum değerlerine saygısızlık eden ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden yayın kuruluşlarına karşı kararlı tutumunu sürdürüyor. Kamuoyunu bilgilendirme ve medya denetiminde etkin rol üstlenen RTÜK, ahlaksız içeriklere karşı verilecek cezalarla ilgili ilk adımlarını atmaya hazırlanıyor.