Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Resmi Gazete'de bugün: 26 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları

26 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete'de Bingöl Üniversitesinin üç uygulama ve araştırma merkezine ilişkin yönetmelikler yürürlükten kaldırıldı. Aynı sayıda yargı, ihale ve çeşitli ilanlara da yer verildi.

Yayınlama: 26.10.2026 - 09:43
Paylaş:

ANKARA - BHA

26 Ekim 2026 Pazartesi tarihli ve 33412 sayılı Resmî Gazete yayımlandı. Yürütme ve İdare Bölümü'nde Bingöl Üniversitesine bağlı üç uygulama ve araştırma merkezinin yönetmeliklerinin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin düzenlemeler yer aldı.

Yayımlanan düzenlemelerle Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal ve Ekonomik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezine ilişkin mevcut yönetmelikler yürürlükten kaldırıldı.

Bingöl Üniversitesine ilişkin üç düzenleme

Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmeliklerle, üniversitenin farklı tarihlerde yürürlüğe giren üç düzenlemesi kaldırıldı.

Buna göre, 12 Ocak 2011 tarihli Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, 23 Şubat 2012 tarihli Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği ile 18 Mayıs 2020 tarihli Sosyal ve Ekonomik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Üç düzenleme de yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girerken, yönetmelik hükümlerinin Bingöl Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı.

Yargı ve ihale ilanları da yayımlandı

Resmî Gazete'nin İlan Bölümü'nde ise yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli kurum ve kuruluşlara ait duyurular yer aldı.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerleri de yayımlandı.

Son Haberler

Prof. Dr. Aygün Attar: Türkiye ve Azerbaycan, Türk dünyasının çimentosudur

26.10.2026 - 11:32

AJet’ten KKTC uçuşlarında yüzde 30 indirim

26.10.2026 - 11:23

Yurt dışına kaçan 63 suçlu Türkiye’ye iade edildi

26.10.2026 - 11:14

Türkiye Kupası’nda eleme heyecanı başlıyor: 72 takım sahne alacak

26.10.2026 - 11:02

Bolu Belediyesi'ne operasyon: 4 kişi gözaltına alındı

26.10.2026 - 10:45

SPK’dan yatırımcı kararı: Nitelikli yatırımcı sınırı 50 milyon TL’ye yükseldi

26.10.2026 - 10:43

Tarihi Vazelon Manastırı sonbahar renklerine bürünüyor

26.10.2026 - 10:27

Giresun'da Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları ziyaretleri başladı

26.10.2026 - 10:25

Hizmet sektöründe güven azaldı, perakendede arttı

26.10.2026 - 10:09

Diyarbakır’ın tarihi mirası: Hilar Mağaraları

26.10.2026 - 10:03
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam