Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Muğlaspor-Vanspor FK maçının ardından

- Muğlaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak: "Savunma tarafını çok iyi hallettiğimizi düşünüyordum. Bu nedenle bugün yediğimiz iki gol beni rahatsız etti" - Vanspor FK Teknik Direktörü Cevdet Göç: "Vanspor bundan sonra çok daha iyi bir takım olacak"

Yayınlama: 06.09.2026 - 23:17
Paylaş:

MUĞLA (AA) - Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında konuk ettiği Vanspor FK ile 2-2 berabere kalan Muğlaspor'da teknik direktör Yalçın Koşukavak, "Savunma tarafını çok iyi hallettiğimizi düşünüyordum. Bu nedenle bugün yediğimiz iki gol beni rahatsız etti." dedi.

Koşukavak, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk kez taraftarlarının önünde oynadıkları maçta galibiyet almak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti.

Maçın ilk bölümünde fazla duygusal ve kontrolsüz oynadıklarını aktaran Koşukavak, yüksek motivasyon ve kazanma arzusunun zaman zaman oyun disiplininin önüne geçtiğini ifade etti.

Yenilen golün ardından panik yaşadıklarını anlatan Koşukavak, 39. dakikada buldukları golle yeniden oyuna ortak olduklarını kaydetti.

Koşukavak, rakibin attığı iki golün de benzer şekilde geldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Dört haftadır gol yemeyen bir takımın bu kadar kolay iki gol yememesi gerekiyordu. Taç atışından orta geliyor 18'in içine ve aynı şekilde iki gol yiyoruz. Buna çok üzüldüm. Savunma tarafını çok iyi hallettiğimizi düşünüyordum. Bu nedenle bugün yediğimiz iki gol beni rahatsız etti."

İkinci yarıda daha kontrollü oynamaya çalıştıklarını ve formasyon değişikliğine gittiklerini anlatan Koşukavak, maçı kazanmak için oyunu riske ettiklerini söyledi.

Koşukavak, "Direkten dönen top gol olsa maçı kazanabilirdik. Son dakikada rakibin pozisyonu gol olsa kaybedebilirdik. Bıçak sırtı bir maç oynadık. Kaybetmedik ama gönül isterdi ki seyircimize iç saha galibiyeti armağan edelim." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmadaki hakem yönetimine de tepki gösteren Koşukavak, rakip oyuncunun yaptığı faullerde yeterli müdahalenin yapılmadığını savundu.

Koşukavak, gelecek haftalarda daha iyi sonuçlar elde etmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.


- Vanspor FK cephesi

Vanspor FK Teknik Direktörü Cevdet Göç ise oyuncularının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu ifade etti.

Maç öncesinde Muğla deplasmanında alınacak bir puanın kendileri için iyi olacağını düşündüğünü belirten Göç, "Ama gelinen süreçte gerçekten arkadaşlarım çok çok iyi oynadı. İyi mücadele ettiler. Talihsiz bir konsantrasyon eksikliğiyle gol yedik. Ama bunlar futbolun içinde var." dedi.

Takıma yeni katılan iki oyuncunun ilk kez forma giydiğini aktaran Göç, futbolcularının fedakarca mücadele ettiğini dile getirdi.

Göç, "Vanspor bundan sonra çok daha iyi bir takım olacak. 2-3 haftadır eksiklerimiz olduğunu söylüyorduk. Bundan sonra hiç mazeretimiz yok. İyi takım olma yolundayız, daha iyi olacağız." diye konuştu.

Muğlaspor deplasmanında iki gol atmanın kolay olmadığını vurgulayan Göç, rakibin oyun kurgusu ve duran toplarına yönelik hafta boyunca çalışma yaptıklarını kaydetti.

Karşılaşmada bekledikleri pozisyonları bulduklarını anlatan Göç, şöyle devam etti:

"İyi pozisyonlar bulduk, iyi de çıktık. Sonlandırabilseydik tabii kırılma noktaları var. Belki penaltı olsa, 2-0'dan sonra rakip demoralize olabilir, farklı skor çıkabilirdi. Kaleci Ekrem'i maçtan sonra da tebrik ettim, kritik kurtarışlar yaptı."

Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlayan Göç, taraftarlardan takıma sabır göstermelerini istedi.





# Maçın ardından # Muğlaspor # Vanspor FK
Son Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu'da şiir yarışması ödül töreninde konuştu:

24.10.2026 - 02:28

Trabzon merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 18 zanlı tutuklandı

24.10.2026 - 02:27

Hatay'da otomobilin çarptığı anne ve kızı öldü

24.10.2026 - 01:47

Boluspor-Vanspor FK maçının ardından

24.10.2026 - 01:07

İzmir'de toprağa gömülü 17 bin 528 uyuşturucu hap ele geçirildi

24.10.2026 - 01:07

Corendon Alanyaspor-Kocaelispor maçının ardından

23.10.2026 - 23:47

Futbol: Trendyol 1. Lig

23.10.2026 - 22:27

Estonya'nın milli günü Ankara'da kutlandı

23.10.2026 - 22:27

Mersin'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 zanlı tutuklandı

23.10.2026 - 21:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Budapeşte'de çeşitli temaslarda bulundu

23.10.2026 - 21:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam