Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Milli badmintoncu Yasemen'in "büyük hedefi" olimpiyat

- Yasemen Bektaş: - "Büyük hedef, Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na gitmeyi çok istiyoruz" - "Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağımız için şampiyonluk hedefliyoruz"

Yayınlama: 31.12.2025 - 12:02
Paylaş:

KASTAMONU (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Milli badmintoncu Yasemen Bektaş'ın en büyük hedefi, Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na katılmak.

Yaklaşık 13 yıldır badminton sporuyla ilgilenen 22 yaşındaki Yasemin, milli takım formasını 11 yıldır giyiyor.

Türkiye şampiyonlukları bulunan genç sporcunun 17 yaş Avrupa Şampiyonası'nda çift kadınlar kategorisinde gümüş madalyası da var.

İstanbul'da 11-15 Şubat 2026 tarihlerindeki Avrupa Erkekler ve Kadınlar Takım Badminton Şampiyonası'nda takım arkadaşlarıyla kürsünün en üstüne basamağına çıkmak isteyen milli sporcunun asıl hedefi ise olimpiyatlarda yer almak.

Kastamonu Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Yasemen Bektaş, AA muhabirine, badmintonla babasının sayesinde tanıştığını söyledi.

Babasının şoförlüğünü yaptığı kulüpte antrenörle tanıştığını spora başladığında badmintonu bilen çok az insan olduğunu anlatan milli sporcu, "Badminton Türkiye'de çok bilinmeyen bir spor ama herkesin yaparken eğlenebileceği hem de sıkılmadan devam edebileceği bir spor. Bu sporu yaparken vücudun tamamı çalışıyor. Severek yapıyorum." diye konuştu.

Başarılarına değinen Yasemen, "Küçük yaştan beri ulusal ve uluslararası derecelerim var. 17 yaş Avrupa Şampiyonası'nda çift kadınlar üçüncülüğümüz, 2024 yılında yapılan Avrupa Takımlar Badminton Şampiyonası'nda beşinciliğimiz var. 2026 yılında düzenlenecek Avrupa Erkekler ve Kadınlar Takım Badminton Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağımız için şampiyonluk hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


- Miks kategorisinde ilk derece

2026 Büyükler Kadın Takım Şampiyonası'nı en iyi şekilde tamamlamak istediğini dile getiren Yasemen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sonra uluslararası turnuvalarda miks kategorisinde yarışacağız. Orada da en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Nisan ayında yapılacak Ferdi Avrupa Şampiyonası'nda daha önce hiç elde edilmemiş miks kategorisinde derece yapmak istiyoruz. Öncelikle hedeflerimiz bunlar. Büyük hedef, Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na gitmeyi çok istiyoruz."


# badminton # KASTAMONU # yasemin bektaş
Son Haberler

İletişim Başkanı Duran, Anadolu Ajansı Haber Ödülleri Töreni'nde konuştu:

27.10.2026 - 23:07

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1. Erzurum Kalkınma Zirvesi'nde konuştu:

27.10.2026 - 22:27

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

27.10.2026 - 22:27

"Anadolu Ajansı Haber Ödülü"nü alan gazeteciler AA'ya değerlendirmelerde bulundu:

27.10.2026 - 21:47

Estonya Dışişleri Bakanı Tsahkna, Türkiye'nin Tallin Büyükelçisi Özçeri ile görüştü

27.10.2026 - 21:07

Kocaelispor-Eti Gübre Mazıdağı Fosfatspor maçının ardından

27.10.2026 - 21:07

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

27.10.2026 - 20:27

Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, kariyerinin dönüm noktasını anlattı

27.10.2026 - 20:27

2027 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

27.10.2026 - 19:47

Karabük merkezli 2 ilde "silah kaçakçılığı" operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

27.10.2026 - 19:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam