Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

Mikrokliması ve mavi sedir ormanlarıyla Kızıldağ ziyaretçilerini ağırlıyor

Yayınlama: 25.07.2026 - 13:02
Paylaş:

ISPARTA (AA) - Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Kızıldağ Milli Parkı mavi sedir ormanları, yüksek oksijen oranı ve doğal güzellikleriyle yaz sezonunda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

1993 yılında milli park ilan edilen, doğa ve sağlık turizmini bir arada sunan Kızıldağ'da bungalov evler, çadır ve karavan alanlarında doluluk oranı üst seviyeye ulaştı.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Yasin Uzuner, AA muhabirine, Kızıldağ Milli Parkı'nı benzer alanlardan ayıran en önemli özelliklerin, mavi sedir ormanları ile Beyşehir Gölü'ne yakınlığı olduğunu söyledi.

Türkiye'de yalnızca bu bölgede bulunan mavi sedir ormanlarının oluşturduğu mikroklimanın özellikle astım ve solunum yolu rahatsızlığı bulunanlar tarafından tercih edildiğini belirten Uzuner, Beyşehir Gölü ve Bebik Vadisi'nden gelen hava akımlarının da bölgedeki temiz havayı desteklediğini ifade etti.

Kaymakamlık tarafından işletilen tesislerde bungalov ve konteyner evlerde, kıl çadırlarda ve karavan park alanlarında konaklama imkânı sunulduğunu aktaran Uzuner, sit alanı statüsündeki milli parkta güvenlik devriyelerinin de aralıksız sürdüğünü kaydetti.

- Çadır ve karavan alanlarında yoğunluk yaşanıyor

Kızıldağ Milli Parkı İşletme Müdürü Süleyman Oruç da okulların tatile girmesiyle sezonun en yoğun döneminin yaşandığını söyledi.

Parkta bulunan 75 çadır ve 20 karavan alanının tamamına yakınının dolduğunu belirten Oruç, 5 bungalov ev ile kıl çadır kafeterya ve restoranın da yoğun talep gördüğünü dile getirdi.

Kızıldağ'ın sağlık turizmi açısından önemine dikkati çeken Oruç, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğiyle yürütülen bilimsel çalışma kapsamında 39 astım hastasının 15 gün boyunca bölgede konakladığını hatırlattı.

Bir yıllık takip sonunda hastaların yaklaşık yüzde 70'inde astım atağı görülmediğini ifade eden Oruç, elde edilen verilerin Sağlık Bakanlığına sunulduğunu sözlerine ekledi.









# Isparta # Kızıldağ Milli Parkı
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam