Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Mersin'deki kazada ikiz kızlarından biri ölen, diğeri yaralanan ailenin evinde yas hakim

Yayınlama: 05.02.2026 - 10:33
Paylaş:

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde cipin çarpması sonucu 15 yaşındaki ikiz kızlarından biri ile iki yeğenlerini kaybeden, diğer kızları da ağır yaralanan aile üzüntü yaşıyor.

Çilek Mahallesi'nde 2 Şubat'ta Melis K'nin (25) kullandığı 33 ATE 039 plakalı cipin çarpması sonucu ikiz kızlarından Kübra ile yeğenleri Necla Öztürk (15) ve Zehra Serdil Atak'ı (18) kaybeden ailenin evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Çadıra giden aile yakınları ve vatandaşlar, baba Mahmut ve anne Gaffure Güney'e başsağlığı diledi.

- "Yetkililerden, tabiplerden yardım bekliyoruz"

Mahmut Güney, gazetecilere, olay günü kızlarının, yeğenleriyle dışarıda vakit geçirdiğini söyledi.

Telefonla ulaşamadıkları çocukları aramaya çıktıklarını dile getiren Güney, evlerine yakın yerde kaza olduğunu gördüklerini anlattı.

Güney, yeğenlerinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Diğer yaralıları ambulansla hastanelere götürmüşler. Biz direkt hastaneye koştuk. İkiz kızlarım Kübra ve Büşra acildeydi. Büşra'yı ameliyathaneye götürdüler, Kübra da acilde can vermiş. Büşra'ya gereken müdahaleleri yaptılar. İç organları hasar görmüş, beyninde zedelenme var. Yetkililerden, tabiplerden yardım bekliyoruz. İki çocuğum vardı, biri gitti bir tane kaldı. Başka tutunacak dalımız da kalmadı."

Büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Güney, "Bu çocukların gelecekleri vardı, daha dünya yüzü görmediler. Bunlar melek, melekleri yok ettiler. O çocukların yerine biz büyükler gitseydik. Bunlar daha hayatı yaşamadı daha hayatın ne olduğunu bilmiyorlar." dedi.

Güney, olay yerinde sık sık kaza meydana gelmesinden dolayı bölgeye üst geçit yapılması gerektiğini belirterek, suçluların gereken cezayı almasını talep etti.

- 2'si çocuk 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kaza sonrası sürücü tutuklanmıştı

Çilek Mahallesi'nde Melis K'nin kullandığı cip, D-400 kara yolu Bekirde Kavşağı'ndaki yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan yayalara çarpmış, kazada Kübra Güney, Necla Öztürk ve Zehra Serdil Atak'ın hayatını kaybetmiş, Kübra Güney'in ikizi Büşra Güney (15) ile Burkan Acar (21) ve Yunus Bagı (35) yaralanmıştı. Olaya ilişkin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan sürücü tutuklanmıştı.

# Akdeniz # kaza # Mahmut Güney # mersin # üzüntü # Yaya
Son Haberler

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23

Cep telefonu taksitlerinde yeni dönem: Sınır 40 bin liraya yükseltildi

15.10.2026 - 17:16

Prof. Dr. Zakir Avşar: “Kimsesizlerin kimsesi” olmak…

15.10.2026 - 17:12

İBB Başkan Vekili Aslan, selden etkilenen yerlerde inceleme yaptı

15.10.2026 - 16:47

Kars’ta Türkiye-Azerbaycan Sanat Haftası: “Yaşasın Kardeşliğimiz!”

15.10.2026 - 16:13

Suriye’de yakalanan Reyhanlı patlaması sanığı terörist Mihraç Ural'ın gözaltı fotoğrafı paylaşıldı

15.10.2026 - 16:07
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam