Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Mersin'de masa tenisi eğitim alanına 88 yaşındaki sporcunun adı verildi

Yayınlama: 21.02.2026 - 15:17
Paylaş:

MERSİN (AA) - Mersin'de, spor alanında farkındalık oluşturup gençlere örnek olan veteran masa tenisçi 88 yaşındaki Ahmet Özer'in adı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Salonu'ndaki eğitim alanına verildi.

Mersin Valisi Atilla Toros'un girişimleriyle hem ilerleyen yaşına rağmen aktif spor yaşamına devam etmesi hem de sporda gençlere örnek olması dolayısıyla veteran masa tenisçisi 88 yaşındaki Ahmet Özer için MEÜ Spor Salonu'nda program düzenlendi.

Programda Özer, Vali Toros ve MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar'a 1950 yılında masa tenisine başladığını, ulusal ve uluslararası birçok madalyasının bulunduğunu anlattı.

Daha sonra Toros ve Yaşar ile gösteri maçı yapan Özer için masa tenisi eğitim alanında sürpriz gerçekleştirildi.

Salonda hazırlanan ve Vali Toros'un gösterdiği "Ahmet Özer Masa Tenisi Eğitim Alanı" yazılı tabelayı gören Özer, duygu dolu anlar yaşadı.

Program kapsamında masa tenisinde elde ettiği başarılarla dikkati çeken özel gereksinimli 11 yaşındaki sporcu Furkan Eymen Yıldızçelik'e de hediye verildi.

Vali Toros, gazetecilere, Ahmet Özer'in spora adanan hayatının herkes için örnek olduğunu söyledi.

Özer'in spor yaşantısında 134 ödül almasının önemli olduğunu anlatan Toros, şöyle devam etti:

"Ahmet amcamızın ismini Mersin Üniversitesi'nde masa tenisi eğitim alanına verdik. Adının yazılı olduğu tabelayı duvarda görünce duygulandı. 88 yaşında ve enerjisini hiç kaybetmemiş. Gençlere örnek oluyor. Kendisini kutluyoruz. Furkan Eymen Yıldızçelik 11, Ahmet Özer 88 yaşında olmasına rağmen sporun önünde hiçbir engelin olmadığını bize gösteriyor. İkisi de Mersin'imizin gururu. Spora adanmış ömürlere bizim örnek olarak bakmamız gerekiyor."

Toros, kentte spor alanında önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek, bu alanda daha iyi noktalara ulaşılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Ahmet Özer de adının eğitim alanına verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Böyle bir anı bir daha yaşayamam. Buraya adımın verilmesi benim dünyada aldığım en büyük ödül oldu. 135. ödül olarak bunu kaydediyorum." dedi.

# Ahmet Özer # eğitim alanı # Furkan Eymen Yıldızçelik #  masa tenisi # mersin
Son Haberler

Büyükelçi Gökmen, güven mektubunu Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow'a sundu

16.10.2026 - 01:27

Bakan Kurum, İstanbul Afet Koordinasyon Toplantısı sonrası konuştu:

16.10.2026 - 00:47

Muğlaspor-Bursaspor maçının ardından

16.10.2026 - 00:07

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu, "Türkiye-Kırgızistan Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Konferansı"na katıldı:

15.10.2026 - 23:27

Samsun'da 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 22:47

Futbol: Trendyol 1. Lig

15.10.2026 - 22:47

Trabzonspor’dan Finlandiya’da 4 gollü zafer: KuPS deplasmanında kazandı

15.10.2026 - 22:25

İçişleri Bakanı Çiftçi, İstanbul ve çevre illerdeki yağışa ilişkin son durumu açıkladı:

15.10.2026 - 22:07

Kayseri'de Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseri düzenlendi

15.10.2026 - 21:27

Zonguldak'ta heyelanın ardından bir apartman tedbir amacıyla boşaltıldı

15.10.2026 - 21:27
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam