Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Mahalle yolunu kızak pistine çeviren çocuklar karın tadını çıkardı

- Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde dik bir sokağı kendi imkanları ile kızak pistine çeviren çocuklar, keyif dolu anlar yaşadı - Çocuklardan Ayaz Efe Özkan: - "Naylonla Kazım Efe beni çeke çeke, ben de onu çeke çeke burayı böyle düzleştirdik. Hem biz eğleniyoruz hem de arkadaşlarımız çok eğleniyor"

Yayınlama: 07.01.2026 - 12:02
Paylaş:

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde çoğunluğu ilkokul ve ortaokul çağında olan çocuklar, mahalle arasına yaptıkları kızak pistinde naylonlarla kayarak karın tadını çıkardı.

Bölgede bir süredir etkili olan kar yağışı nedeniyle Azdavay'da kar kalınlığı yer yer 1 metreye yaklaştı.

Şehitler Gaziler Parkı'nın yanındaki Karanfil Sokağı'nın dik yollarını kendi imkanları ile düzelterek kızak pistine çeviren mahallenin çocukları, poşet ve naylonlarla kayarak keyifli anlar yaşadı.

Zaman zaman aynı poşetin üzerine oturarak birlikte kayan çocuklar, büyük mutluluk yaşadı.

Çocuklardan Yasin Ege Akça, AA muhabirine, bir arkadaşının sokağı kayak pistine çevirmeye çalıştığını görünce ona yardım ettiğini belirterek, "Burayı düzeltip kayabilecek duruma getirdik. Çukurlar vardı, düzelttik. Yukarıdan kar attık yerlere. Üstüne kuvvet uygulayıp kaya kaya düzledik. Şimdi eğleniyoruz, kayıyoruz, mutluyuz." dedi.

Ayaz Efe Özkan ise karda oynayıp kaymayı çok sevdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Efe ile ilk kar yağdığında çıktık dışarıya. Geçen sene de yapmıştık burayı. Efe'ye 'Gel beraber burayı kayak yeri yapalım' dedim. O da 'Olur, tamam' dedi. Toz kardan yapmaya çalıştık, oldu. Burası çok kar doluydu. Naylonla Kazım Efe beni çeke çeke, ben de onu çeke çeke burayı düzleştirdik. Hem biz eğleniyoruz hem de arkadaşlarımız çok eğleniyor."

Kazım Efe İnan da arkadaşı Ayaz Efe Özkan'ın kar pisti yapma teklifi üzerine sokağa çıktığını anlatarak, "Biz de birbirimizi çektik, düzledik burayı. Sonra akşam geldik buraya arkadaşlarımızla. Yani 2 günde hepsi oldu. Şimdi eğleniyoruz, arkadaşlarımızla kayıyoruz. Mahallenin tüm çocukları burada, hepimiz kayıyoruz." diye konuştu.

Elif Beyza Şimşek ise çok eğlendiklerini vurgulayarak, "Burada kızak kayıyoruz, eğlenmek acayip güzel. Burayı yaparlarken arkadaşlarımızı izledik, onlara birazcık da yardımcı olduk. Hep beraber burada eğlenmek gerçekten çok güzel." ifadesini kullandı.

Aybüke Demirci de birlikte kaymanın çok keyifli olduğunu kaydetti.


# Azdavay # kar # KASTAMONU # kızak # naylon # poşet
Son Haberler

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: "I. Naylaltı Sohbetleri" gerçekleştirildi

15.10.2026 - 17:55

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam