Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe 2028 Hedefi: 78 Milyar Dolar

Lojistik ve taşımacılık sektörü, 2028 yılına kadar hizmet ihracatını artırarak 78 milyar dolarlık bir hedef belirledi.

Yayınlama: 20.02.2025 - 13:07
Paylaş:

Lojistik ve taşımacılık sektörü, büyüme hedefleriyle öne çıkıyor! 2028'de 78 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefi sektörün gündeminde. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Lojistik ve taşımacılık sektörü, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay almakta ve dünyada 11. sırada yer alarak, hem hizmet ihracatı lokomotifi, hem de dış ticareti en önemli bileşeni olarak konumlandığı kaydedildi. Hizmet ihracatının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan sektörün, payını her yıl daha da artırması hedeflenmekte olup, 2024 yılında 115,2 milyar dolar olarak gerçekleşen hizmet ihracatı rakamının 38,9 milyar doları lojistik ve taşımacılık sektörünün çalışmalarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ulaştırma ve lojistik sektöründe toplam 21 marka Ticaret Bakanlığı desteklerinden faydalanmakta olup, bunlardan 9 marka Markalaşma programı kapsamında 12 marka ise TURQUALITY programı kapsamında desteklenmektedir. Gerçekleştirilen destekler göz önünde bulundurulduğunda, en yüksek ödeme lojistik ve taşımacılık sektörüne yapıldığı ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı olarak, lojistik ve taşımacılık sektöründeki gelişmelerin, ülkenin ekonomik gücüne ve dünya ticaretindeki konumuna sağladığı katkı göz önünde bulundurularak, 2024 yılında 38,9 milyar dolar olarak gerçekleşen hizmet ihracatının 2025 yılında 48 milyar dolara, 2028 yılında ise 78 milyar dolara ulaşmasının sağlanmasının hedeflendiği bildirildi. Bu hedeflere ulaşmak için sektör paydaşlarıyla birlikte her zaman olduğu gibi iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edileceğinin altı çizildi.
 

Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle güçlenen lojistik ve taşımacılık sektörü, global pazarda yükselişini sürdürüyor. 2028 hedefine ulaşmak için sektörün paydaşları iş birliği içinde çalışmalarını sürdürecek.

Son Haberler

Gaziantep'te 7. Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

07.09.2026 - 17:32

Gaziantep'te bozuk ürün sattığı belirlenen dönerci 15 gün kapatıldı

07.09.2026 - 17:32

Ağrı'da tenis heyecanı 120 sporcunun katılımıyla başladı

07.09.2026 - 17:32

İzmir Demokrasi Üniversitesi "sağlık binası"na kavuştu

07.09.2026 - 17:17

Konyaspor'un eski başkanı Korkmaz'dan "kulübe icra gönderdikleri" iddialarına ilişkin açıklama:

07.09.2026 - 16:47

Alanya'da çalılık alanda çıkan yangın söndürüldü

07.09.2026 - 16:47

İstanbul'da Roman vatandaşlara yönelik Mobil Sosyal Hizmet Uygulaması gerçekleştirildi

07.09.2026 - 15:49

Tekirdağ'da poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

07.09.2026 - 15:49

GÜNCELLEME - Antalya'da otluk alandan sera ile manda çiftliğine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

07.09.2026 - 15:47

İstanbul'da 8 yıldır aranan firari hükümlü kadın kılığında yakalandı

07.09.2026 - 15:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam