Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kütahya'da baraj ve göletlere 1 milyon 12 bin balık yavrusu bırakıldı

Yayınlama: 24.07.2026 - 18:17
Paylaş:

KÜTAHYA (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "İç Sularda Balıklandırma Projesi" kapsamında Kütahya'daki baraj ve göletlere toplam 1 milyon 12 bin balık yavrusu bırakıldı.

Porsuk Baraj Göleti'nde düzenlenen programda konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, balık yavrularının Antalya'daki üretim tesislerinde yetiştirildiğini söyledi.

İç su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla balıklandırma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Atalay, Kütahya'da son yıllarda hizmete giren baraj ve sulama göletleri sayesinde iç su balıkçılığının gelişme gösterdiğini ifade etti.

Balık üretiminin büyük emek ve titizlik gerektirdiğini vurgulayan Atalay, "Adeta bir prematüre bebek besler gibi bunları besliyoruz. Belli bir boya gelince doğaya salıyoruz." dedi.

Sportif ve ticari balıkçılara önemli sorumluluklar düştüğünü dile getiren Atalay, suya bırakılan balıkların en az 1,5 yıl boyunca korunmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Etkinlik kapsamında bölgeye ekonomik ve ekolojik açıdan önemli türlerden Avrupa yayın balığının da bırakıldığını belirten Atalay, "Yayın balığı hem ekonomik hem ekolojik olarak son derece önemli bir balıktır. Onların da biraz büyümesine müsaade edersek bölge halkı için, balıkçılarımız için önemli bir geçim kaynağı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Kütahya genelinde 1 milyon 12 bin balık yavrusu iç su kaynaklarıyla buluşturulurken, Porsuk Baraj Göleti'ne 105 bin sazan ile 2 bin 500 Avrupa yayın balığı bırakıldı.

Programa, Kütahya Valisi Musa Işın, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem ile Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan da katıldı.





# balık yavruları # baraj ve göletlere yavru balık salınımı # Kütahya # Porsuk Barajı
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam