Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyeleriyle iftarda bir araya geldi

Yayınlama: 10.03.2026 - 21:32
Paylaş:

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyesi milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyesi milletvekilleri için iftar verdi.

TBMM Tören Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen iftarın ardından bazı milletvekilleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Komisyon raporundaki yasal adımlarla ilgili konuların eylem planı dahilinde Meclis'e gelmesi, bu konudaki adımların hızlıca atılması gerektiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasına yönelik "İmamoğlu'na haksızlık yapıldığı gerekçesiyle" eleştirilerde bulundu.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Terörsüz Türkiye" süreciyle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini dile getirerek, Ramazan Bayramı sonrası düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

AGİTPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, bayramdan sonra yasal düzenlemelerin olup olmayacağına ilişkin soruya "Hayırlısı olur inşallah." yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise iftar sonrası Kurtulmuş'un kısa bir değerlendirme yaptığını, devamında kendilerinin söz aldığını söyledi.

Komisyon çalışmalarının, demokratik anlayış ve ortak akılla en ağır, en yakıcı sorunlara hep birlikte müdahale edebileceklerini göstermesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Emir, "Özellikle Komisyon Raporu'nun 6'ncı ve 7'nci bölümlerinde işaret ettiğimiz, ilkelerin çerçevesini çizdiğimiz yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılması konusunda görüş birliği olduğunu büyük bir memnuniyetle gördük." dedi.

Emir, bayramdan sonra "demokratikleşme" başlığı altındaki konularda adım atılmasına ilişkin partisinin görüş birliğinin olduğunu söyledi.

#  Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyesi milletvekilleri # Milli Dayanışma # TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam