Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Küresel Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistlerden oluşan kafile Atina’ya ulaştı

Yayınlama: 22.05.2026 - 23:47
Paylaş:

ATİNA (AA) - İsrail'in uluslararası sularda hukuk dışı şekilde alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu'nun Yunan aktivistlerinden oluşan kafilesi Yunanistan'ın başkenti Atina'ya ulaştı.

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere çıktıkları yolda İsrail tarafından alıkonulan 19 Yunan aktivist, Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'na yerel saatle 21.00 civarında indi.

Aktivistlerin yakınları ve Filistin destekçileri, havalimanında İstanbul'dan gelen kafileyi karşılamak üzere bir araya geldi.

Havalimanında Filistin bayrakları açılırken, "Filistin'e özgürlük", "Tarihin sadece bir doğru yanı var, sonuna kadar Filistin'in yanındayız", "İsrail ile işbirliği istemiyoruz" şeklinde sloganlar atılırken, aktivistler burada basın açıklamasında bulundu.

Aktivistlerden Fedra Vokali, aralarında İsrail'in kötü muamelesi nedeniyle yaralananlar da olduğunu belirterek, "Yürüyemeyecek kadar korkunç durumda olanlar da vardı aramızda. Tüm bu işkencelerden sonra bizi Aşdod Limanı'ndaki hapishanelere götürdüler. İnsanlık dışı durum burada da devam etti." dedi.

Çok ağır şartlarda alıkonulduklarının altını çizen Vokali, "Suyumuz yoktu, yiyecek yemeğimiz yoktu, tuvalet kağıdımız yoktu. Konteynerlerde neredeyse üst üste yatıyorduk. Filistinlilerin onlarca yıldır yaşadıklarının yanında bizim yaşadıklarımız hiçbir şey değil." ifadesini kullandı.

Vokali, özgür bir Filistin için mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Eğer cezalandırma olmazsa bunlar yaşanmaya devam edecek. Hepimiz kanepelerimizden kalkıp bir şeyler yapmalıyız, yoksa sıra bize de gelecek." diye konuştu.

Hristini Desi Luka da Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için barışçıl bir misyon üstlendiklerini aktararak, "İsrail'in Filistin halkına yardımcı olacak her tür yardım çabasını elinden gelen tüm yöntemlerle engellemeye çalıştığını çok iyi biliyoruz. (İsrail) Filistin halkını yok etmeye çalışıyor ve aslında bir halka karşı soykırım uyguluyor." şeklinde konuştu.

Yunanistan ve ABD gibi ülkelerin de dahil olduğu Batı dünyasının bu duruma göz yumduğunu kaydeden Luka, aktivistlerin alıkonulduğunda yaşadığı deneyimler için "Filoya katılan hiçbir aktivist yoktur ki bir işkencecinin elinden geçmemiş olsun. Bizi insanlıktan çıkarmaya çalıştılar. Plastik mermilerle, darpla, susuzlukla karşı karşıya kaldık." dedi.

Luka, uluslararası toplumdan ve Yunan halkından Filistin'de yaşananlara tepki göstermesini istedi.












# İsrail # Küresel Sumud Filosu # Yunan aktivistler # Yunanistan
Son Haberler

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: "I. Naylaltı Sohbetleri" gerçekleştirildi

15.10.2026 - 17:55

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam