Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Eğitim
Eğitim

Kocaeli'de Yeni LGS Merkezi Cumartesi Günü Açılıyor

Kocaeli İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ali ve Nazile Yıldız Çınar Akademi LGS Merkezi, 8 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te kapılarını açıyor. Açılışa CHP'den Suat Özçağdaş da katılacak.

Yayınlama: 05.02.2025 - 16:56
Paylaş:

İzmit Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve öğrencilere destek olmak amacıyla Ali ve Nazile Yıldız Çınar Akademi LGS Merkezi, modern altyapısıyla dikkat çekiyor. Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılışa CHP'den Suat Özçağdaş da katılacak.

Kocaeli İzmit Belediyesi, eğitime bir yatırım daha yapıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve LGS’ye hazırlanan öğrencileri desteklemek amacıyla İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ali& Nazile Yıldız Çınar Akademi LGS Merkezi, 8 Şubat Cumartesi günü saat 15.00’te kapılarını açıyor. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da katılacak. 

120 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ MODERN AKADEMİ

İkinci eğitim yuvası Ali& Nazile Yıldız Çınar Akademi LGS Merkezi eğitim vizyonuna yeni bir halka ekliyor. Akademi toplamda 120 öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek şekilde tasarlandı. Bina 1 asma kat ve 3 ana kattan oluşuyor. Her katta bir sınıf yer alırken, sınıflar 35 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Asma kattaki sınıf ise 15 kişilik kontenjanıyla dikkat çekiyor.

MODERN ALTYAPI VE YENİLİKÇİ EĞİTİM YAKLAŞIMLARI

Yeni akademi binasında öğrencilere sadece ders destekleri değil, rehberlik hizmetleri ve sınav koçluğu da sunulacak. Bunun yanı sıra öğrencilerin sosyalleşip becerilerini geliştirebilecekleri etkinlikler ve atölyeler de programda yer alacak.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ 

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kabul sınavıyla kayıt süreci başlatılan akademiye yoğun bir talep oldu. Sınavlar sadece öğrencilerin akademik başarılarını artırmayı değil, aynı zamanda eğitimde eşit fırsatlar yaratmayı da amaçlıyor. Bu önemli açılışla birlikte İzmit Belediyesi, şehrin eğitim altyapısına yeni bir soluk getirmeye ve öğrencilerin geleceğine yatırım yapmaya devam edecek.

Kocaeli İzmit Belediyesi tarafından kurulan Ali ve Nazile Yıldız Çınar Akademi LGS Merkezi, 120 öğrenci kapasiteli modern bir akademiyi eğitim vizyonuna kazandırıyor. Eğitimde fırsat eşitliği ve öğrencilerin geleceğine yapılan yatırımlarla ilgili atılan bu önemli adımla, şehrin eğitim altyapısı güçlenerek destekleniyor.

Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam