Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Eğitim
Eğitim

Kocaeli’de Sigarayı Bırakma Farkındalığı Artıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bağımlılıkla mücadeledeki örnek çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Büyükşehir personeline “Sigarayı Bırakma Eğitimi” verdi.

Yayınlama: 20.11.2025 - 09:01
Paylaş:

Kocaeli İzmit Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime İl Sağlık Müdürlüğü’nden Uzman Doktor Onay Merve Pekel katıldı. Eğitimde; sigaranın zararları, bırakma sürecinde yaşanan zorluklar ve baş etme yöntemleri ile tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi verildi. Bağımlılık türlerinden biri olan tütün bağımlılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen program, personelin tütün bağımlılığından kurtulmasını hedefliyor.

VALİLİKTEN ÖDÜL DESTEĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde farklı daire ve birimlerde çalışan pek çok danışan eğitim programına aktif olarak katılım gösterdi. Eğitim sonunda katılımcılar, otomatik olarak “Sigara Bırakma Polikliniklerine” yönlendirilerek randevuları oluşturuldu. Öte yandan Kocaeli Valiliği tarafından sigarayı bırakmayı başaran personele ödül verileceği açıklandı. Bu uygulama, danışanların motivasyonunu artırmasını ve sigarayı bırakma sürecinin kalıcılığını desteklemesini hedefliyor.

TOPLUMSAL HUZURA KATKI SAĞLAYAN ÇALIŞMALAR

Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılından bu yana yürüttüğü bağımlılıkla mücadele programı kapsamında madde ve davranışsal bağımlılık yaşayan bireylerin yeniden topluma kazandırılmasını hedefliyor. Bu kapsamda psikoterapi, manevi değerler eğitimi, sosyal aktiviteler ve bağımlı yakınlarına yönelik bilgilendirici eğitimler verilirken, 7/24 hizmet veren merkezlerde ise iyileşme sürecinin kalıcı hale gelmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca düzenlenen eğitimlerle hem personel hem de vatandaşlar bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendiriliyor. Bağımlılıkla mücadele alanında örnek gösterilen bu çalışmalar, yalnızca bireylerin değil, toplumun genel huzur ve refah düzeyinin artmasına da önemli katkı sağlıyor.

Son Haberler

Şanlıurfa'da evden 8 kamyon çöp çıkarıldı

07.09.2026 - 13:47

Kastamonu'da işçileri taşıyan minibüsün devrildiği kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

07.09.2026 - 13:32

Adana'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

07.09.2026 - 13:32

Bayburt'ta otomobille pikabın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

07.09.2026 - 13:17

Avrupa çelik sektöründen Brüksel'de protesto

07.09.2026 - 13:17

Heybe koleksiyonuyla geçmişin izlerini geleceğe taşıyor

07.09.2026 - 13:02

Konargöçer ailelerin ömrü sürülerinin peşinde geçiyor

07.09.2026 - 12:17

Sivas'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 zanlıdan 1'i tutuklandı

07.09.2026 - 12:02

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde 105 metrekarelik zemin mozaikleri açığa çıkarıldı

07.09.2026 - 11:47

Fethiye Körfezi'ni korumak için Mapa-Şamandıra Sistemi başlatılıyor

07.09.2026 - 11:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam