Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Kırıkkale’de Otel Sektörü Zor Günler Geçiriyor

Kırıkkale’de son dönemlerde otelcilik sektörü ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

Yayınlama: 17.11.2025 - 09:37
Paylaş:

Kırıkkale’de son dönemlerde otelcilik sektörü ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Kentte faaliyet gösteren otellerin büyük bölümü düşük doluluk oranlarıyla hizmet verirken, bazı işletmeler kapanma kararı aldı.

Otel sahipleri, Kırıkkale’nin Ankara’ya yakın olmasının konaklama tercihlerinde olumsuz etki yarattığını belirtiyor. Şehre gelen birçok vatandaş, konaklamak için Ankara’daki otelleri tercih ediyor. Bunun yanında Yenişehir bölgesinde yaygınlaşan 1+1 günübirlik kiralama sistemi, otel sektörünü zor durumda bırakıyor.

Her ne kadar Maliye ve Emniyet birimleri bu tür günübirlik kiralamalara sıcak bakmasa da, yapılan denetimlere rağmen sistemin devam ettiği ifade ediliyor. Fiyatlarının düşük olması, apart daireleri otellere karşı daha cazip hale getiriyor.

Otel sahipleri ayrıca, geçtiğimiz yıl Bolu’da yaşanan otel yangınının ardından Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan yeni denetimlerin de sektör üzerindeki yükü artırdığını dile getirdi. Bakanlığın yangın merdiveni yönetmeliklerinde yaptığı değişiklikler nedeniyle Kırıkkale şehir merkezinde, özellikle Yenidoğan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bazı oteller yeni merdiven sistemleri kurmak zorunda kaldı.

Bu durumun çevre estetiği açısından rahatsız edici bir görüntü oluşturduğunu belirten işletme sahipleri, Kırıkkale genelinde yaklaşık 9 otelin bulunduğunu ve bunların ortalama %30 kapasiteyle çalıştığını söyledi.

Hem günübirlik apart kiralamalar hem de yeni yasal prosedürler karşısında sıkışan otel işletmecileri, yıl sonuna kadar bazı otellerin kepenk kapatabileceğini ifade etti.

Son Haberler

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı

05.11.2026 - 00:57

Erzurum'da Palandöken Dağı'nda kar yağışı etkili oldu

04.11.2026 - 22:57

Tokat'ta devrilen otomobildeki 5 öğretmen yaralandı

04.11.2026 - 22:17

31. Cumhurbaşkanlığı Kadınlar Basketbol finali Gaziantep'te oynanacak

04.11.2026 - 21:37

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen yakalandı

04.11.2026 - 20:57

GÜNCELLEME - Şanlıurfa'da annesi ve kız kardeşini pompalı tüfekle öldüren zanlı tutuklandı

04.11.2026 - 19:37

11. Avrupa Tütün Kontrolü Konferansı İstanbul'da başladı

04.11.2026 - 19:37

TİKA'nın KKTC'de eğitime yönelik projesi tamamlandı

04.11.2026 - 18:57

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, yeniden ifadeye çağrıldı

04.11.2026 - 17:50

Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nin 782. Vuslat yıl dönümünü 46 eserle anılıyor

04.11.2026 - 17:49
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam