Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

Kayseri'de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Yayınlama: 21.05.2026 - 17:17
Paylaş:

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 21-27 Mayıs'ta kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çeşitli etkinliklerle başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1. Alaeddin Keykubat Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, halk oyunları gösterisi sunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, burada yaptığı konuşmada, çeşitli lezzetleri barındıran Kayseri mutfağının, Türk mutfağının önemli bir bölümünü teşkil ettiğini söyledi.

Kayseri'nin 7 bin yıllık tarihe sahip olduğunu anlatan Dursun, Kültepe'de yapılan kazılarda sadece tabletleri görmediklerini, mutfak kültürüne dair de çok çeşitli eserler ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Dursun, mutfak kültürünün toplumun yalnızca beslenme alışkanlıklarını değil, aynı zamanda tarihini, coğrafyasını ve yaşam biçimini yansıtan en önemli unsulardan biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türk mutfağı da Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan tarihsel yolculuğunda Selçuklu ve Osmanlı saray kültürünün zarafetiyle harmanlanarak dünyanın en önemli mutfaklarından biri haline gelmiştir. Türk mutfak kültürünün, ürünlerimizin gerek yurt içinde gerek yurt dışında çeşitli kurumlar, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, yerel yönetimler, üniversiteler ve yurt dışı temsilcilikler aracılığıyla daha etkin tanıtılması, ulusal ve uluslararası arenada daha güçlü bir ses getirmesi ve aynı zamanda kaynak israfının önlenmesi amacıyla her yıl 21-27 Mayıs tarihleri 'Türk Mutfağı Haftası' olarak kutlanmaya başlamıştır. Cumhurbaşkanlığımız ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nın teması, Türk mutfağının çok katmanlı ve köklü mirasından hareketle 'bir sofrada miras' olarak belirlenmiştir."

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir de Türk mutfağının sadece damak tadı olmadığını, aynı zamanda tarihimizin, birlik ve beraberliğin, paylaşımın ve misafirperverliğin en güçlü temsilcisi olduğunu vurguladı.

Programda, Erciyes Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilere haftaya özel şef bıçakları hediye edildi.

Etkinlik, panel ve yöresel lezzetlerin ikramıyla son buldu.







# "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri # kayseri
Son Haberler

Bursa'daki uygulamada 13 sürücüye toplam 42 bin 719 lira ceza verildi

09.09.2026 - 00:17

Manisa'nın kurtuluşu kutlamalarında Semicenk sahne aldı

09.09.2026 - 00:17

İzmir fuarında uluslararası sokak gösterisi renkli anlara sahne oldu

08.09.2026 - 22:17

Alanyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarına başladı

08.09.2026 - 21:47

2026 Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nın ikinci gününde milli sporculardan 3 altın madalya

08.09.2026 - 21:32

AK Parti milletvekilleri, Cizre'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

08.09.2026 - 21:17

Rize'deki "Kaçkar by UTMB"ye katılacak sporcular için tanıtım etkinliği düzenlendi

08.09.2026 - 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şampiyon milli voleybolcuları kabul etti:

08.09.2026 - 20:47

Trabzonspor'da Konyaspor maçı hazırlıkları başladı

08.09.2026 - 20:32

Bayrampaşa'da metruk binada başlayıp bitişikteki apartmana sıçrayan yangın söndürüldü

08.09.2026 - 20:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam