Gündem
Kayseri Havalimanı’na 6 milyon yolcu kapasitesi
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yıllık yolcu kapasitesinin 2,5 milyondan 6 milyona çıktığını açıkladı.
Yayınlama: 17.01.2025 - 17:43
ANKARA-BHA
Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla yarın gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, “Yeni terminal binamız ile yıllık 2,5 milyon olan yolcu kapasitesi 6 milyona çıktı.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın resmi açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak olan tören yarın gerçekleştirilecek.
Yıllık yolcu kapasitesi 6 milyona çıktı
Bakan Uraloğlu, Kayseri Havalimanı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uraloğlu, yeni terminal binası ve apronun 2 Şubat 2024 tarihinde yolcu kullanımına sunulduğunu anımsatarak “Yıllık 2,5 milyon olan yolcu kapasitesi yeni terminal binasının inşa edilmesiyle 6 milyona çıktı.” dedi.
Yeni terminal binası 51 bin metrekare
Tamamlanan işler hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, 22 bin metrekare olan terminal binasının 51 bin metrekareye çıkarıldığını ifade etti. Uraloğlu, proje kapsamında apron alanını 43 bin metrekareden 132 bin 500 metrekareye, 9 uçaklık park alanını ise 18’e çıkardıklarını belirten Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yeni terminal binamızla birlikte hem iç hatlar hem de dış hatlar yolcularına daha geniş ve konforlu alanlar sunuyoruz. Proje kapsamında Kayseri Havalimanı’na 605 metrekarelik CIP binası inşa ettik. İç hatlar giden yolcu salonu 4 bin 470 metrekareye, dış hatlar giden yolcu salonu ise 3 bin 175 metrekareye çıkardık. Kayseri havalimanında iç hatlar gelen yolcu salonu bin 495 metrekare, dış hatlar gelen yolcu salonu bin 975 metrekare, karşılayıcılar holü ise bin 380 metrekare alana ulaştı.”
Bölge turizmine katkı
Bakan Uraloğlu, yolcu kapasitesindeki artışın şehrin turizm ve ekonomisine de katkı sağlayacağını belirterek, “Tarih, kültür ve gastronomiyi buluşturan Kayseri aynı zamanda da bir ticaret kenti. Kayseri Havalimanı’nın yolcu kapasitesinin yükselmesiyle birlikte şehre gelen turist ve iş insanı sayısının artması, Kayseri’nin ulusal ve uluslararası ticaret ağındaki rolünü güçlendirecek ve şehrin ekonomik kalkınmasını hızlandıracaktır.” ifadelerini kullandı.
Son Haberler
Erzurum, Ardahan ve Kars'ta yoğun kar yağışı etkili oldu
06.11.2026 - 21:37
Erzurum'da devrilen otomobilde 1 çocuk öldü, 5 kişi yaralandı
06.11.2026 - 21:37
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TRT World Forum 2026'da konuştu:
06.11.2026 - 20:17
Nemrut Kalderası Milli Parkı karla beyaza büründü
06.11.2026 - 18:57
Emre Belözoğlu için imza töreni yapıldı
06.11.2026 - 18:18
Türkiye SKIL Enduro ve ATV Şampiyonası heyecanı yarın Rize'de başlayacak
06.11.2026 - 17:37
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malatya'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti
06.11.2026 - 17:37
Anadolu'nun yaban koyunları doğaya geri dönüyor
06.11.2026 - 17:28
Katledilen Öğretmen Hilal Mete gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
06.11.2026 - 17:25
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malatya'da 3 tesisin açılışını gerçekleştirdi
06.11.2026 - 17:17
Son Makaleler
Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi
90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları
Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri
Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi
Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar
Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik
Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!
Kategoriler