Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Bilim
Bilim

Kafkas Üniversitesi'nde zirve: 274 bildiriyle çocuk edebiyatı masada

Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, Kars Valisi Ziya Polat ve MEB Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten’in katılımıyla başladı. Toplam 274 bilimsel bildirinin sunulduğu uluslararası organizasyonda; dijital dünyada çocukları koruma yöntemleri, medyanın sorumlulukları ve olumsuz yayınların etkileri masaya yatırılıyor.

Yayınlama: 23.10.2026 - 12:58
Paylaş:

Serkan URALLAR - BHA 

Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, geniş bir katılımla kapılarını açtı. Toplam 274 bilimsel bildirinin sunulduğu uluslararası organizasyonda, dijitalleşen dünyada çocukların korunması ve medyanın sorumlulukları masaya yatırıldı.

Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına; Kars Valisi Ziya Polat, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten, rektörlük yönetimi, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrenciler katıldı. Çocuk ve gençlik edebiyatının geleceğine yön verecek nitelikteki organizasyon, küresel ve bölgesel düzeyde çocuk edebiyatının güncel sorunlarına bilimsel çözümler üretmeyi hedefliyor.
 

Dijital Dünyada Çocukları Koruma Yöntemleri Masaya Yatırıldı 

Üç gün boyunca sürecek ve toplamda 274 bildirinin sunulacağı bilimsel oturumlarda; "Aile, Toplum ve Medyanın Sorumluluğu", "Dijital Dünyada Çocuklar ve Çocukları Koruma Yöntemleri" ile "Olumsuz Yayınların Boyutları ve Etkileri" gibi kritik başlıklar ele alınıyor. Uzmanlar, dijital medyanın ve kontrolsüz yayınların çocuk gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve güvenli bir dijital ekosistem oluşturmak adına geliştirilen yeni yöntem ve yaklaşımları katılımcılarla paylaşıyor.

"Çocuklarımızı Geleceğe Güvenle Hazırlamalıyız"

Sempozyumun açılışında konuşan Kars Valisi Ziya Polat ve Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten, çocukların zihinsel ve sosyal gelişiminde edebiyatın gücüne dikkat çekti. Küreselleşen dünyada aileye ve medyaya büyük sorumluluklar düştüğünü belirten protokol üyeleri, olumsuz yayın dalgasına karşı çocuk literatürünün nitelikli ve koruyucu bir kalkan olarak güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 
 

Son Haberler

Uluslararası Safran Festivali için geri sayım başladı

23.10.2026 - 18:27

Sivasspor, Ümraniyespor maçının hazırlıklarını tamamladı

23.10.2026 - 18:27

Şiran’a ulaşım müjdesi: 3 kavşak kasımda ihaleye çıkıyor

23.10.2026 - 17:58

Pendik'te kontrolden çıkan kamyon eczaneye girdi: 7 yaralı

23.10.2026 - 17:54

Cumhuriyet Bayramı tenis turnuvası başladı

23.10.2026 - 17:53

DMM’den sosyal medyada yaş doğrulama dolandırıcılığına karşı uyarı

23.10.2026 - 17:44

Beşiktaş’ın 4. forması satışa çıktı!

23.10.2026 - 17:41

12. Malatya Kitap Fuarı Bakan Bak’ın katılımıyla açıldı

23.10.2026 - 17:11

Milletvekili Kaplan duyurdu: Sulakyurt'a Uzman kadrosu

23.10.2026 - 17:08

Van’da TIR ile minibüs çarpıştı: 1 polis hayatını kaybetti, 10 yaralı

23.10.2026 - 17:08
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam